פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט חצילים ופילו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חצילים (בוצ'צ'ו)
      חצילים (בוצ'צ'ו)

      מצרכים

      • חומרים ל-6 מנות:
      • 2 חצילים בינוניים
      • מלח
      • שמן זית
      • 3 עגבניות
      • 6 עלי פילו
      • 1 כף טימין או מיורן או מה שבא לכם
      • 1/4 כוס צנוברים
      • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
      • פלפל שחור טחון טרי

      אופן ההכנה

      • 1. פורסים את החצילים לטבעות בעובי 1 ס"מ. ממליחים ומשהים במסננת במשך חצי שעה. שוטפים ומייבשים.
      • 2. מטגנים את הפרוסות בשמן זית עד שיזהיבו. מספיגים את עודפי השמן על מגבות נייר.
      • 3. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
      • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 5. משמנים בשמן זית תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ ומניחים עלה פילו. משמנים אותו ומניחים עליו עלה נוסף. גם אותו משמנים וממשיכים כך עם כל העלים. חותכים את העלים בקוטר הגדול ב-4 ס"מ מקוטר התבנית ומקפלים את השוליים פנימה (כמו גלגל).
      • 6. מסדרים על הבצק את החצילים והעגבניות לסירוגין, כך שיחפפו מעט זה לזה. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת, טימין וצנוברים, מפלפלים בנדיבות ואופים כרבע שעה, עד ששולי הבצק מזהיבים. (בדרך כלל אין צורך להמליח, החצילים מלוחים וכך גם הגבינה). מגישים חם.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות