פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן

      ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן מתוך הספר "קפה ועוגה" של 'על השולחן'

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן (צילום מיכל לנרט) (על השולחן)
      ריבועיות קרמל ואגוזי פקאן (צילום מיכל לנרט) (על השולחן)

      מצרכים

      • חומרים לתבנית מלבנית בגודל 28X20:
      • לתחתית:
      • 125 גר' חמאה
      • 2/3 כוס סוכר
      • קורט מלח
      • 1 ביצה
      • 1 כוס + 1 כף קמח
      • 1/2 כוס קמח תופח
      • למלית:
      • 1/2 כוס סוכר חום
      • 1/4 כוס סוכר לבן
      • 1/2 כוס + 1 כף דבש
      • 170 גר' חמאה
      • 3 כפות שמנת מתוקה
      • 300 גר' אגטזי פקאן

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את התחתית: מערבלים חמאה, סוכר ומלח במיקסר במהירות גבוהה, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצה ומערבבים.
      • 2. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מנפים פנימה את שני סוגי הקמח ומערבבים ידנית בעזרת מרית, רק עד שהתערובת מתחברת לגושים של בצק. יש להיזהר מערבוב יתר.
      • 3. משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה. משטחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב. מניחים במקרר למשך 20 דקות. (עד השלב הזה אפשר להכין יום מראש).
      • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 5. אופים את התחתית כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. התנור ממשיך לעבוד.
      • 6. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מבשלים את שני סוגי הסוכר עם דבש וחמאה כ-4 דקות על להבה בינונית, עד שהסוכר והחמאה נמסים, התערובת חלקה ובעלת גוון ענברי.
      • 7. מורידים מהאש ומוסיפים שמנת בזהירות. מערבבים ומחזירים לאש לדקה נוספת. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
      • 8. יוצקים מיד את הקרמל על הבצק האפוי ואופים כרבע שעה, עד שהתערובת מבעבעת כולה.
      • 9. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר 20 דקות וחותכים למלבנים. שומרים בקופסה טעימה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -