פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוואמה - סופגניות עם תפוח אדמה

      מתוך הספר 'תפוח אדמה' מסדרת פינת אוכל – ספריית הבישול של על השולחן. סופגניות מיוחדות עם תפוח אדמה, שמתקבלות רכות ואפשר לטבול אותן בסירופ מבושם במי פריחת הדרים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוואמה (צילום: דניאל לילה) (על השולחן)
      עוואמה (צילום: דניאל לילה) (על השולחן)

      מצרכים

      • לסופגניות:
      • 1 תפוח אדמה בינוני (120 גרם) מבושל עם הקליפה, ועדיין חמים
      • ¼ 1 כוסות מים פושרים
      • 30 גרם שמרים טריים
      • 1 כפית סוכר
      • 2 כוסות קמח
      • שמן לטיגון עמוק
      • לסירופ:
      • 2 כוסות מים
      • 4 כוסות סוכר
      • 1 כף מיץ לימון
      • 1 כפית מי פריחת הדרים (מי זהר)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הסופגניות: מקלפים תפוח אדמה ומועכים במזלג. מדללים את המחית עם כף מים ומעבירים במסננת, להבטחת מחית חלקה ללא גושים. המחית צריכה להיות פושרת בלבד (לא חמה), כדי לא להרוג את השמרים.
      • 2. ממיסים שמרים עם ¼ כוס מים פושרים וסוכר. מניחים ל-10 דקות לתסיסה.
      • 3. מערבלים קמח עם תערובת השמרים ו-1 כוס מים פושרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות. הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר (אפשר להחליף לוו גיטרה, אם המלוש לא מתמודד עם העבודה). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לפתוח כשעה, להכפלת נפחו.
      • 4. בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מיד מפסיקים לערבב, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מרתיחים 2 דקות ומורידים מהאש.
      • 5. מוסיפים מיד מיץ לימון ומצננים. כשהסירופ קר, מוסיפים מי זהר (הסירופ חייב להיות צונן בזמן השימוש).
      • 6. מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן, וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית (לא גדושה!) בבצק התפוח, ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. פיסות הבצק תופחות וגדלות מאוד במהלך הטיגון.
      • 7. מוציאים את הכדורים בכף מחוררת, ומספיגים לרגע על נייר סופג. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר. משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ. מגישים מיד (אם כי העוואמה טעימות גם כשהן מתקררות).
      • חומרים ל-50-60 סופגניות

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות