פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק קרם ערמונים

      הערמונים מצויים כאן בשפע בשווקים. נפלא לקלות אותם ולבשם בניחוחם את הבית, אך קצת פחות נחמד לקלף אותם.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ערמונים (על השולחן)
      ערמונים (על השולחן)

      מצרכים

      • לקילוף הערמונים: חורצים צלב עמוק בקצה כל ערמון, מרטיבים מעט וקולים בתנור חם מאוד, עד שהקליפה העבה נפרדת מהפרי. מניחים לערמונים להתקרר רק מעט (קל יותר לקלף אותם כשהם חמים) ומקלפים גם את הקליפה הפנימית החומה. להכנת המחית: מבשלים את הערמונים במים מומלחים קלות ומעבדים למחית במעבד מזון.
      • למתכון הבא דרושה כמות גדולה למדי של ערמונים ולכן אפשר להשתמש גם באלה המקולפים (המגיעים באריזת ואקום), או בקופסת שימורי מחית ערמונים (לא ממותקת). למי שעתותיו בידיו ויכול לקלף ערמונים טריים, התוצאה בהחלט תהיה טובה יותר.
      • חופן פטריות יער מיובשות
      • 50 ג"ר חמאה
      • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
      • 4 כפות סלרי אמריקאי קצוץ דק
      • 3 כוסות מחית ערמונים (יתקבלו מכ-1 ק"ג ערמונים טריים)
      • 4 כוסות ציר ירקות או מים
      • 2 עלי דפנה
      • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
      • 2 כוסות שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את הפטריות היבשות בקערה קטנה ומוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי. מניחים לפטריות להתקרר במים. מוציאים את הפטריות מהמים וקוצצים אותן דק, מסננים את המים ושומרים בצד.
      • 2. מניחים את החמאה, הבצל והסלרי בסיר על להבה בינונית. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל נהפך לשקוף. מוסיפים לסיר את הפטריות, מחית הערמונים, הציר ועלי הדפנה. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
      • 3. מניחים למרק להתקרר מעט. מוציאים את עלי הדפנה ומעבדים בעזרת בלנדר מוט למרק חלק. מסננים דרך מסננת בעובי בינוני. שומרים במקרר עד לפני ההגשה, אפשר בהחלט גם למשך הלילה.
      • 4. להגשה, מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים מעט מים, אם המרק סמיך מדי, ואת השמנת המתוקה. מבשלים על סף רתיחה עד שהמרק חם. מתקנים את התיבול ומגישים מיד.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות