פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אנטיפסטי שומר, סלק וגזר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אנטיפסטי ירקות ברדיד אלומיניום ( צילום דניה) (על השולחן)
      אנטיפסטי ירקות ברדיד אלומיניום ( צילום דניה) (על השולחן)

      מצרכים

      • לשומר:
      • 2 ראשי שומר חתוכים לרבעים לאורכם + עלעלי השומר קצוצים גס
      • 2 כפות שמן זית
      • מיץ מ-2 תפוזים
      • 1/2 כפית מלח גס
      • קוביות מקליפת שאריות חצי תפוז (אחרי שסחטנו אותו)
      • לסלק:
      • 3 סלקים מקורצפים היטב, חתוכים לרבעים לאורכם
      • 10 שיני שום לא קלופות (מניחים סכין רחב על השום ולוחצים קלות)
      • 1 כפית מלח גס
      • 2כפות שמן זית
      • 2 כפיות חומץ בלסמי
      • חופן עלי מרווה קצוצים גס או 10 גבעולי טימין (קורנית)
      • לגזר:
      • 4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למקלות (חוצים את הגזר לרוחב. כל מחצית חותכים לרבע, לאורך)
      • 1 כפית כוסברה יבשה
      • 2 כפות דבש
      • 1/4 כוס מיץ לימון
      • קמצוץ מלח גס
      • 30 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את השומר: יוצקים עליו שמן זית ומיץ תפוזים. מפזרים מלח גס, את קוביות קליפת התפוז והעלעלים.
      • 2. מכינים את הסלק: מפזרים שיני שום ומלח גס ויוצקים בעדינות שמן זית ובלסמי. מוסיפים טימין/מרווה.
      • 3. מכינים את הגזר: מפזרים זרעי כוסברה. מוסיפים דבש, מיץ לימון ומלח גס. מפזרים מעל קוביות חמאה.
      • 4. סוגרים היטב כל כיס אלומיניום בנפרד, ואופים בתנור שעה ועשר דקות.
      • 5. מגישים בטמפרטורת החדר.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות