וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאד תאי תאילנדי אמיתי בבית בקלי קלות

רוצים להכין בבית פאד תאי אמיתי? זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים

הפאד תאי היא אולי המנה התאילנדית המפורסמת ביותר בעולם בזכות השילוב המנצח בין אטריות אורז, ירקות פריכים מוקפצים קלות ורוטב שמאזן באופן מושלם בין מלוח-חריף-מתוק-וחמוץ. במתכון המקורי את הצד החמצמץ מספק התמרהינדי שניתן להשיג היום במקומות רבים, אל תוותרו עליו.

פאד תאי

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה! אוכל

40 דקות עבודה,קל להכנה,3 סועדים
מוקפץ ישראלי. נמרוד סונדרס
פאד תאי מושלם בבית

מצרכים למתכון

    • 200גרםאטריות אורז רחבות (בערך חצי חבילה)
    • 300גרםחזה עוף (ניתן להמיר בטופו)
    • 2ביצים טרופות
    • 2גזרים
    • ¼כרוב לבן
    • 2גבעוליבצל ירוק
    • שמן לטיגון
  • לרוטב

    • 3שיני שום קלופות
    • 2ס"משורש ג'ינג'ר
    • שבבי צ'ילי לפי הטעם
    • 5כפותסויה
    • 3כפותרוטב דגים תאילנדי
    • ½1 כפיותתמרהינדי (ניתן להחליף בכף חומץ יין לבן/ אורז/ תפוחים)
    • 4כפותמירין (או סילאן או סוכר חום)
    • ¼כוסמים
  • להגשה

    • חופןנבטים טריים, עבים
    • 2חופניםבוטנים קלויים, קצוצים
    • מעטכוסברה קצוצה גס
    • 1ליים או לימון חתוך לרבעים

אופן ההכנה

איך מכינים פאד תאי?

  • 1
    האטריות: משרים את אטריות האורז במים קרים כ-45 דקות, עד שהן מתרככות.
  • 2
    בינתיים חותכים את כל המרכיבים ומסדרים בקעריות: את הכרוב לרצועות דקות. את הגזר לגפרורים (הכי נוח בעזרת קולפן ייעודי, אבל ניתן גם על פומפייה עבה). את הבצל למקטעים באורך ס"מ ואת חזה העוף לרצועות עדינות, אבל לא מדי.
  • 3
    הרוטב: מגררים בפומפייה דקה את שיני השום והג'ינג'ר לתוך סיר קטן. מוסיפים את שבבי הצ'ילי, כף שמן ומחממים כדקה, תוך ערבוב, עד שעולה ריח טוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים שתי דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול (סויה-מלוח, תמרהינדי-חמוץ, מירין- מתוק).
  • 4
    מקפיצים: מחממים היטב ווק מעל אש גדולה. יוצקים כף שמן ומוסיפים את רצועות העוף. ממתינים חצי דקה-דקה ומקפיצים (אפשר להיעזר בכף עץ ולערבב). כשרצועות העוף משנות צבען מכל הצדדים, מוציאים לקערה או לצלחת.
  • 5
    מחזירים את הווק לאש, מוסיפים עוד כף שמן ואת הביצים הטרופות, מערבבים עד לקבלת ביצים מקושקשות. מוסיפים לרצועות העוף.
  • 6
    מחזירים את הווק לאש גבוהה ושוב מחממים. עכשיו מוסיפים את רצועות הגזר, מקפיצים כדקה ומוסיפים את הכרוב. מקפיצים יחד שתי דקות נוספות.
  • 7
    מוסיפים את האטריות שהשרינו, הבצל הירוק והרוטב ומערבבים היטב.
  • 8
    מחזירים את העוף והביצה ונותנים עוד ערבוב אחרון. טועמים ובודקים אם חסר טעם. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים 1-2 כפות מים.
  • 9
    מגישים: מחלקים לקעריות הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים הקצוצים, מעט נבטים, עלי כוסברה ורבע לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully