פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קדירת בשר בבירה ושורשים

      הבשרים מתרככים מאוד כתוצאה מהבישול בבירה, וחזה האווז המעושן מוסיף שומן, טעם וריח לקדרה. מתכון של רות אוליבר, מתוך הספר "קדרות חורף", בסדרת "פינת אוכל" של על השולחן, מאת אורלי פלאי-ברונשטיין ורונן גורן.

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      קדרת חורף (על השולחן)
      קדרת חורף (על השולחן)

      מצרכים

      • חומרים ל-10-8 מנות:
      • 1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
      • 2 נתחי אוסובוקו 250 גרם כל אחד
      • 1 חזה אווז מעושן חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • 1/3 כוס שמן
      • 4 בצלים פרוסים
      • 3 כפות סוכר חום
      • 3 כפות קמח
      • 2 כוסות בירה לבנה
      • 11/2 כוסות מרק בקר או עוף
      • 1 ק"ג ירקות שורש (גזר, כרישה, לפת, קולרבי, שורשי סלרי ופטרוזיליה) קלופים וחתוכים גס
      • 3 עלי דפנה
      • 5 גרגרי פלפל אנגלי
      • 1 מקל קינמון

      אופן ההכנה

      • 1. מתבלים את שלושת סוגי הבשר במלח ופלפל.
      • 2. מחממים 3 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבשרים במחזורים לסגירה. מוציאים מהמחבת.
      • 3. מוסיפים למחבת את יתרת השמן ובצל, ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים תוך כדי טיגון סוכר וקמח ומטגנים עוד דקה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בירה בהדרגה, תוך כדי ערבוב וגירוד תחתית המחבת. מוסיפים מרק בקר (או עוף) ומבשלים 5 דקות בסף רתיחה.
      • 4. מסדרים שכבה של בשר בסיר בעל תחתית עבה ועליו ירקות שורש. יוצקים את תכולת המחבת. מוסיפים לסיר עלי דפנה, פלפל ומקל קינמון, מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-3 שעות או עד שהבשר רך מאוד.
      • מדי פעם מנענעים מעט את הסיר ובודקים אם חסרים נוזלים. אם כן, מוסיפים מעט בירה או מים. + מגישים חם עם הרבה לחם.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -