פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת מחבת - פנקייק אפוי

      מתכון של נעמה אצלן מקונידטוריית "מור וקינמון".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פנקייק בשילוב דבש ובננות (על השולחן)
      פנקייק בשילוב דבש ובננות (על השולחן)

      מצרכים

      • חומרים ל-8 מנות:
      • 8 מחבתות אישיות עם ידית מתכת
      • לפנקייקס:
      • 400 גרם בננה בשלה וחתוכה לעיגולים (50 גרם למנה)
      • 8 כפיות דבש פרחי חרובים (1 כפית למנה)
      • 16 גרם חמאה (מחולקת ל-8 חלקים)
      • 80 גרם קמח (1/2 כוס+כף)
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 1 כוס יוגורט עיזים אורגני
      • קורט מלח
      • 2 ביצים
      • 8 כפיות יין אדום איכותי
      • לקרם פרש עיזים, דבש ולבנדר:
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
      • 100 גרם גבינת שמנת עיזים
      • 50 גרם דבש פרחי שזיף
      • קורט פרחי לבנדר יבשים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
      • 2. מסדרים בכל מחבת 50 גרם טבעות בננה ומניחים על האש. מניחים בכל מחבת כפית דבש וקוביית חמאה של 2 גרם על הבננות.
      • 3. שומרים על אש קטנה עד להמסה של הדבש והיווצרות קרמל.
      • 4. מסירים מהאש ומעבירים את המחבתות לתנור.
      • 5. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, סוכר וניל, יוגורט עיזים מלח ובייצים.
      • 6. מחלקים את התערובת בין המחבתות.
      • 7. מזלפים כפית יין אדום מעל כל מחבת ואופים כ20 דקות עד שהפנקייקס מזהיבים.
      • 8. לפני ההגשה מערבבים את כל החומרים לקרם פרש בקערה. יוצקים כף מהקרם על כל פנקייק ומגישים מייד.
      עוגת מחבת - פנקייק אפוי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות