פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פלפלים ממולאים קינואה ועשבי תיבול

      גרסה בריאותית וארומטית במיוחד לתבשילים ממולאים של סבתא.

      17 מדרגים / 3.69 כוכבים

      פלפלים ממולאים קינואה (צילום: דניאל לילה) (על השולחן)
      פלפלים ממולאים קינואה (צילום: דניאל לילה) (על השולחן)

      מצרכים

      • חומרים ל-6 מנות:
      • 6 פלפלים אדומים
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל אדום גדול קצוץ
      • 1 כוס קינואה
      • 100 גרם עגבניות שרי מיובשות או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות
      • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק: רוזמרין, פטרוזיליה וטימין
      • 1 כפית מלח
      • 100 גרם רסק עגבניות
      • ½ 2 כוסות ציר ירקות או מים
      • 6 פרוסות עגבניות עבות

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הפלפלים: מורידים את ראשי הפלפלים ומרוקנים מתוכן.
      • 2. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל, עד שהוא שקוף ומתחיל להזהיב.
      • 3. מערבבים קינואה עם הבצל המטוגן, עגבניות, עשבי תיבול ומלח בקערה לתערובת אחידה.
      • 4. ממלאים ומבשלים: ממלאים את הפלפלים בתערובת בלי לדחוס ומסדרים אותם בסיר בצפיפות.
      • 5. מערבבים רסק עגבניות עם ציר או מים ויוצקים לסיר. מניחים פרוסת עגבנייה כמכסה על כל פלפל. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות, או עד שהקינואה מבושלת (הגרגרים מתרככים ונעשים שקופים). בודקים את הסיר מדי פעם, ואם יש צורך מוסיפים נוזלים.
      • *גיוון: במקום לבשל את הממולאים, אפשר לאפות מכוסה כשעה עד שעה וחצי בתנור שחומם ל-180 מעלות

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -