פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קוגלהוף סולת-תפוז וריבת משמש

      המתכון בהשראת עוגת הסולת-תפוז הנהדרת והנימוחה של רות אוליבר. אופים בתבניות קוגלהוף קטנות או בתבנית שקעים אישית מעוטרת, עדיף עשויות סיליקון. אם לא משתמשים בתבניות עשויות סיליקון, מקפידים לשמן ולקמח את התבניות בנדיבות, כדי לאפשר את החילוץ.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תפוזים (Artoday)
      תפוזים (Artoday)

      מצרכים

      • חומרים ל-12 שקעים בתבניות סיליקון בצורת מיני-קוגלהוף:
      • 3/4 כוס (130 גרם) סולת
      • 1/2 כוס + כף (80 גרם) קמח
      • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס
      • 3 ביצים
      • 1/2 כוס (120 מ?ל) שמן
      • 3/4 כוס (180 מ?ל) מיץ תפוזים סחוט טרי ומסונן
      • 1/2 כוס ריבת משמש חלקה
      • לסירופ:
      • 1 כוס מים
      • 1 כוס סוכר
      • רצועות קליפה מ-1/2 תפוז (לניחוח)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מכינים את העוגה: מערבבים סולת, קמח, אבקת אפייה, סוכר וקוקוס.
      • 3. מוסיפים ביצים, שמן, מיץ וריבה וטורפים לתערובת אחידה.
      • 4. יוצקים לתבניות משומנות ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות יבשות למגע וזהובות.
      • 5. בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים קליפת תפוז ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
      • 6. משקים את העוגה בסירופ: מצננים מעט את העוגות ומחלצים מהתבניות. יוצקים עליהן את הסירופ החם לספיגה. מצננים להתייצבות ומגישים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות