פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש עגבניות שרי עם פסטו וגבינת עזים

      6 מדרגים / 3.68 כוכבים

      עגבניות שרי (דנה מאירזון)
      עגבניות שרי (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):
      • לקלתית:
      • כוס קמח
      • 1/2 כוס קמח מלא
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/2 כפית מלח
      • 100 גרם רסק עגבניות
      • 1/2 כפית אורגנו יבש
      • כפית סוכר
      • למלית:
      • 2-3 כפות פסטו (תוצרת בית, או קנוי)
      • 3 ביצים
      • 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15% שומן
      • 200 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
      • 100 גרם גבינת קוטג'
      • 200 גרם (גליל) גבינת עזים, פרוס לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
      • חופן גדול של עגבניות שרי, חצויות
      • עלים מחמישה גבעולי טימין

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקלתית: מערבבים את כל החומרים בקערה רק עד ליצירת בצק רך. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד טיפת שמן זית, ואם הוא רטוב - עוד מעט קמח. יוצרים כדור, מכסים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר.
      • 2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה עגול ודק, בקוטר הגדול בכמה ס"מ מקוטר התבנית. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים אל התבנית. מסדרים את הבצק כך שיכסה את קרקעית התבנית והשוליים. חותכים את עודף הבצק שגולש מעבר לשוליים. מנקבים את הבצק בעזרת מזלג (כדי שלא יתנפח). אופים (ללא המלית) 10 דקות בחום של 200 מעלות. מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר מעט.
      • 3. כשהקלתית האפויה למחצה מתקררת מעט, מורחים אותה בפסטו. מסדרים מעל שכבה צפופה של חצאי עגבניות שרי, ומעליה שכבה של פרוסות גבינת עזים.
      • 4. מערבבים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה, הגבינה הצהובה והקוטג', ויוצקים על העגבניות והגבינה. מקשטים בעוד עגבניות, בפרוסות גבינת עזים ובעלי טימין. אופים בחום של 180 מעלות עד שהקיש מזהיב (כשעה). מחכים לפחות רבע שעה לפני שפורסים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות