פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סמוסה ממולאת בחומוס

      את הכיסונים ההודיים המטוגנים אפשר למלא בבשר, בתפוחי אדמה מתובלים, בירקות או בקטניות. כאן משתמשים במי הבישול של מילוי החומוס כדי ליצור את הבצק. ותודה לבת שבע על המתכון.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סמוסה הודית (דרור עינב)
      סמוסה הודית (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-45-50 יחידות:
      • 1/4 ק"ג גרגרי חומוס יבש
      • 1/2 כפית סודה לשתייה
      • 1 ק"ג קמח
      • 3 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
      • 3 כפות שמן זית לטיגון
      • 1 כף זרעי כמון שלמים
      • מלח ופלפל שחור טחון
      • שמן צמחי לטיגון חצי עמוק

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את גרגרי החומוס במים עם סודה לשתייה למשך לילה.
      • 2. לאחר ההשריה שוטפים את החומוס, מעבירים לסיר, מכסים במים טריים ומבשלים ללא מלח עד שהחומוס מתרכך (כשעתיים).
      • 3. כשהחומוס רך לגמרי, מסירים מהאש ומניחים להתקרר בתוך מי הבישול.
      • 4. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם מעט מלח. שופכים לתוך הקמח ממי הבישול של החומוס, מערבבים ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים בצד.
      • 5. מכינים את המילוי: במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד שיתחילו להזהיב. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים (ללא מי הבישול) ואת זרעי הכמון ומטגנים כמה דקות. ממליחים ומפלפלים.
      • 6. מכינים את הסמוסה: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק (2-3 מ"מ). קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8-10 ס"מ. מניחים במרכזו של כל עיגול בצק מעט מהמילוי.
      • 7. מרטיבים במים את שולי הבצק, מקפלים ומהדקים היטב בעזרת מזלג, כדי שהסמוסות לא ייפתחו בטיגון (אם יש מכשיר ליצירת כיסונים - משתמשים בו).
      • 8. במחבת מחממים שמן צמחי בגובה של סנטימטר או שניים. כשהשמן חם, מטגנים את הסמוסה עד שתזהיב יפה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מניחים על מגבות נייר לספיגת השמן.
      • 9. אוכלים חם, אפשר לצד סלט מלפפונים ביוגורט ובנענע או כוסברה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות