נושאים חמים

שקשוקה של זוקיני, שום וריקוטה

שקשוקה אלגנטית ולא שגרתית. השילוב בין קישואים, שום וביצים עובד יפה, וגבינת הריקוטה מוסיפה טאץ’ עדין, אבל האמת היא שגם גבינת פטה תעבוד מצוין.

שקשוקה של זוקיני שום וריקוטה (רונן מנגן ) (על השולחן)
שקשוקה של זוקיני שום וריקוטה (רונן מנגן ) (על השולחן)

מצרכים

  • חומרים ל-2 מנות במחבתות אישיות:
  • 2 זוקיני פרוסים לעיגולים דקים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ’ילי אדום טרי קצוץ
  • 4 גבעולי תימין
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים
  • 4 כפות גבינת ריקוטה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים זוקיני, שום, צ’ילי ותימין בשמן זית כ-7 דקות, עד שהזוקיני מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
  • 2. יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים ישר אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (אפשר לכסות להפקת עין הפוכה).
  • 3. מפזרים גבינת ריקוטה מעל ומגישים מיד.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות