פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות בטטה וגבינה

      לחמניות רכות וטעימות למילוי, נוחות להקפאה, ואם הילד יאכל רק את הלחמניה לבדה - לפחות יש קצת בטטה וגבינה בפנים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמים (ShutterStock)
      לחמים (ShutterStock)

      מצרכים

      • חומרים (לכ-15 לחמניות קטנות):
      • 400 גרם בטטה
      • 2/3 כוס מים
      • 1 כוס קמח מלא
      • 1 ו-3/4 כוסות קמח לבן
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 1 כף שמרים יבשים
      • עלים מענף רוזמרין אחד, קצוצים דק במספריים
      • 100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
      • 1 ביצה טרופה

      אופן ההכנה

      • 1. אם יש מכונת לחם - מכניסים פנימה את כל החומרים (חוץ מהביצה הטרופה) ומפעילים על תוכנית להכנת בצק.
      • 2. אם אין - מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, לשים לפחות 5 דקות על משטח עבודה מקומח, מכסים ומתפיחים שעה, מועכים את הבצק ומתפיחים לחצי שעה נוספת.
      • 3. מחלקים את הבצק לכ-15 כדורים, ומניחים במרווחים גדולים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
      • 4. בעזרת מברשת מורחים בעדינות את הלחמניות בביצה הטרופה (ואפשר גם לפזר מעל מעט שומשום, קצח או פרג), ואופים בחום של 190 מעלות עד להזהבה (כ-25 דקות).

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות