פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות רחת לוקום

      בצק פריך מועשר בשקדים עוטף מילוי טעים ויפה, שקונים אותו מוכן. ביחד מתקבל ניגוד טעמים ומרקמים שישמח כל חובב לוקום. כמובן חיוני להשתמש ברחת לוקום איכותית וטעימה.

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      רחת לוקום (דנה מאירזון)
      רחת לוקום (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • חומרים ל-60 עוגיות קטנות:
      • 1/2 כוס שקדים (כ-60 גרם), טחונים
      • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
      • 1 כוס קמח (150 גרם)
      • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
      • 1-2 כפות מים קרים
      • 400 גרם רחת לוקום (צבע אדום מתקבל הכי יפה)

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון עם להב פלדה מאחידים את השקדים, הסוכר והקמח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה פעימות, עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לקערה או למשטח עבודה, מוסיפים כף מים (או שתיים, אם צריך) ויוצרים כדור בצק במינימום עיבוד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
      • 2. בסכין חדה, חותכים את הלוקום לרצועות מאורכות בעובי של כ-7x7 מ"מ.
      • 3. חותכים את הבצק לחתיכות בגודל של ביצה. על משטח מקומח מרדדים חתיכת בצק למלבן מאורך, ברוחב של כ-6 ס"מ. מסדרים את רצועות הלוקום לאורכן, לאורך הבצק ובמרכזו. מגלגלים את הבצק מעל הלוקום, וחותמים בלחיצה (מתקבל גליל בצק מאורך שעוטף את מילוי הלוקום).
      • 4. בסכין חדה חותכים את הגליל בחיתוכים אלכסוניים, כדי ליצור עוגיות באורך של 2.5-3 ס"מ. מעבירים את העוגיות המוכנות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והלוקום.
      • 5. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהבצק מתחיל להזהיב (10-12 דקות). מקררים על רשת לצינון עוגיות ושומרים בקופסאות סגורות.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות