פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מוס שוקולד עם קצפת ערמונים

      הערמונים והשוקולד משתלבים מצוין בטעם, והניגוד בצבעים משדרג את המנה לקינוח מפואר. השימוש במחית ערמונים מוכנה הופך את ההכנה למשחק ילדים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שוקולד (ShutterStock)
      שוקולד (ShutterStock)

      מצרכים

      • חומרים (כ-8 מנות):
      • למוס שוקולד:
      • 150 גרם שוקולד מריר
      • 50 גרם חמאה
      • קורט מלח
      • 3 ביצים, בטמפרטורת החדר, מופרדות
      • 2 כפות סוכר
      • לקצפת ערמונים:
      • 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
      • 2 כפות סוכר
      • 1/3 כוס מחית ערמונים ממותקת מוכנה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד עם החמאה והמלח (על אדים, או בזהירות במיקרוגל), ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד ותוך ערבוב נמרץ, עד שהם נטמעים בתערובת. מצננים מעט.
      • 2. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. מעבירים 2 כפות מקצף החלבונים אל השוקולד, ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד אל הקצף ומקפלים בעדינות רק עד שלא נראות עוד נקודות לבנות בתערובת.
      • 3. מכינים את קצפת הערמונים: בקערה מקציפים את השמנת המתוקה. כשמתחילה להיווצר קצפת מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ואחריו את מחית הערמונים. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה, אך לא נוקשה.
      • 4. מחלקים את מוס השוקולד לכלים אישיים, ומעליו מניחים את קצפת הערמונים. מקררים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות