פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שוקו-מרנג וקרם קפה

      טרייפל של שוקולד, מרנג וקרם קפה. אחת העוגות הטעימות שאני מכירה. שילוב כובש של מרקמים וטעמים: הפריכות של המרנג עם הקרמיות של השוקולד והנימוחות של ענני הקפה

      5 מדרגים / 3.54 כוכבים

      עוגת שוקו מרנג וקרם קפה (על השולחן)
      עוגת שוקו מרנג וקרם קפה (על השולחן)

      מצרכים

      • חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ:
      • למרנג:
      • 4 חלבונים
      • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר
      • לבסיסי שוקולד:
      • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
      • 50 גרם קקאו בלגי כהה
      • 220 מ"ל (כוס פחות כף) מים רותחים
      • 200 גרם חמאה בטמפ' החדר
      • 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
      • 3 ביצים
      • 175 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח תופח
      • 1/2 כפית שטוחה מלח
      • לקרם קפה:
      • 1 כפית אבקת נס קפה
      • 2 כפות סוכר
      • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • לזיגוג (לא חובה):
      • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ.
      • 2. מכינים את המרנג: מקציפים חלבונים עם סוכר כ-10 דקות לקצף חזק ומבריק. מעבירים לשקית זילוף.
      • 3. מכינים את הבסיסים: שמים שוקולד וקקאו בקערה בינונית. יוצקים מעל מים רותחים, מחכים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה.
      • 4. מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר. תוך כדי הקצפה מוסיפים ביצים אחת אחת. מורידים את המהירות ומוסיפים את השוקולד תוך כדי ערבול. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח ומלח בתנועות עטיפה לקבלת תערובת אחידה.
      • 5. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות באופן שווה ואופים 15 דקות (אפייה חלקית). מוציאים את העוגות מהתנור, ומזלפים או מורחים עליהן את המרנג בשכבה אחידה בעדינות בעזרת כף. מחזירים לתנור ל-15 דקות. מוציאים ומצננים היטב.
      • 6. מכינים את קרם הקפה: שמים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב. מחלקים את התערובת לשני חלקים.
      • 7. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מכמות הקרם על עוגה אחת. מניחים מעל את העוגה השנייה ומורחים את יתרת הקרם. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות או עד להגשה.
      • 8. מכינים את הזיגוג ומגישים: מביאים לרתיחה שמנת בקלחת. מוסיפים שוקולד וממתינים כ-4 דקות. מערבבים לתערובת אחידה ומטפטפים על העוגה. מקררים או מגישים מיד.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות