פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף פריך בקרמל דובדבנים ותבליני אסיה

      נתחי עוף פריכים ונימוחים להפליא בקרמל דובדבנים חמוץ ופיקנטי עם טונים מרעננים ונשכניים של ג'ינג'ר טרי, שומשום חרוך וכוסברה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף פריך בקרמל דובדבנים (על השולחן , מיכל רביבו)
      עוף פריך בקרמל דובדבנים (על השולחן , מיכל רביבו)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 500 גרם ירכי עוף ללא עצמות, חתוכות לנתחים של כ-3-2 ס"מ
      • למרינדה:
      • 3 כפות ליקר תפוזים
      • 3 כפות חומץ יין אורז כהה*
      • 2 כפות רוטב סויה סמיך*
      • 2 כפות נאם פלא* (רוטב דגים תאילנדי)
      • 1 ביצה
      • לבלילה:
      • 1 חלמון ביצה
      • 200 מ"ל מי קרח
      • 100 גרם קמח אורז*
      • 20 גרם עמילן תירס (קורנפלור)
      • לרוטב - שלב א':
      • 1 ליטר מיץ דובדבנים חמצמץ (מזן וישניה)
      • 1/2 ליטר חומץ תפוחים
      • 1/2 ק"ג סוכר לבן
      • 200 גרם דבש
      • 25 גרם צ'ילי אנצ'ו יבש וטחון גס
      • 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים, קצוצים
      • 6 שיני שום קצוצות דק
      • 1 גבעול עשב לימון קצוץ דק
      • 4 כפות טבסקו אדום
      • 1/2 כפית מלח
      • לרוטב - שלב ב':
      • 1 כף שמן שומשום
      • 1 כף זרעי כוסברה קלויים עד לפיצוח ופריכים
      • 1 כף זרעי שומשום
      • 1 כף זרעי שומשום שחור*
      • 1 כף עלי כוסברה
      • 1 כף בצל ירוק פרוס
      • * את החומרים המסומנים בכוכבית ניתן להשיג במכולות הסיניות ובמעדניות.

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את חומרי המרינדה ונותנים לבשר לשהות בה במשך יממה לפחות.
      • 2. מכינים רוטב: מרתיחים את כל חומרי שלב א'. מצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך. מצננים.
      • 3. כשהרוטב קר מוסיפים את מרכיבי שלב ב', טועמים ומתקנים תיבול.
      • 4. מכינים בלילה: טורפים את החלמון לתוך מי הקרח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
      • 5. סמוך להגשה: מחממים בווק שמן לטיגון.
      • 6. טובלים את נתחי העוף בבלילה, ומטגנים בשמן עד לקבלת גוון בהיר. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.
      • 7. לפני ההגשה: חוזרים על פעולת הציפוי ומטגנים את הנתחים עד לקבלת גוון דבש.
      • 8. מרכיבים את המנה: עורמים את נתחי העוף בצלחת קעורה ויוצקים מעליהם את קרמל הדובדבנים. אפשר לקשט בג'ינג'ר, צ'ילי, נבטים ועשבי תיבול כמו בתמונה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות