נושאים חמים

שבלולי גרנולה וקינמון

החלק הכי חשוב בהכנת המתכון הזריז הזה הוא תהליך הפשרת הבצק. הכי טוב להפשיר בניחותא במקרר ולא בחום של קיץ ישראלי

שבלולי גרנולה וקינמון (על השולחן , דניאל לילה)
שבלולי גרנולה וקינמון (על השולחן , דניאל לילה)

מצרכים

  • חומרים ל-24 שבלולים:
  • 400 גרם בצק עלים איכתי מרודד
  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 6 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כוסות גרנולה
  • 3 כפות צימוקים
  • 3 כפות חמוציות
  • להברשה וזיגוג (לא חובה):
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את השבלולים ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  • מברישים כל חלק ב-2 כפות חמאה מומסת, מפזרים 3 כפות סוכר חום, כפית קינמון, כוס גרנולה ומחצית מכמות הצימוקים והחמוציות. מגלגלים באופן מהודק. מניחים את שתי הגלילות במקפיא לרבע שעה.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. פורסים כל גלילה ל-12 פרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה ורואים את צורת השבלול. אופים כ-20 דקות או עד שאפוי. מצננים (שומרים בקופסה אטומה)
  • 4. אם רוצים מזגגים: מביאים לרתיחה דבש ומים. מורחים את השבלולים, מניחים להצטנן ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת