פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צלי עוף עם בצל ירוק

      מנה שמכינים כשיש חלה טובה לניגוב הרוטב, כמו חליפה שתופרים בגלל כפתור

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף צלוי עם לימון ועשבי תיבול (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)
      עוף צלוי עם לימון ועשבי תיבול (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 1 עוף שלם מחולק או 4 כרעי עוף
      • 3 כפות קמח
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 כף זרעי חרדל (לא הכרחי)
      • 10 בצלים ירוקים, חתוכים לפיסות באורך כ-2 ס"מ
      • 2-3 כפות מיץ לימון
      • 3 כפות מים
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. ממליחים ומפלפלים את העוף. מניחים את הקמח בצלחת עמוקה ומגלגלים בו את נתחי העוף עד שיצופו היטב. נפטרים מעודפי הקמח.
      • 2. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד. מטגנים את העוף, צד העור כלפי מטה, עד שהעור משחים יפה. הופכים ומטגנים גם מהצד השני.
      • 3. מוסיפים לסיר את זרעי החרדל ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים לסיר את הבצלים הירוקים, מיץ הלימון והמים. ממליחים ומפלפלים בעדינות.
      • 4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה עד שהעוף מבושל (כחצי שעה). מגישים עם תפוחי אדמה, עם פסטה או קוסקוס, והכי טוב - עם חלה מתוקה טרייה לניגוב הרוטב.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות