פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ביסקוטי שוקולד-שיפון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביסקוטי שוקולד שיפון (על השולחן)
      ביסקוטי שוקולד שיפון (על השולחן)

      מצרכים

      • חומרים לכ-40 ביסקוטי:
      • 210 גרם (½1 כוסות) קמח מלא מנופה
      • 55 גרם (1/2 כוס) קמח שיפון מלא מנופה
      • 50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו משובח מנופה
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1/2 כפית מלח
      • 3 ביצים
      • 250 גרם (1 כוס + 2 וחצי כפות) סוכר חום בהיר
      • 2 כפות חלב
      • 1/8 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
      • 100 גרם (1 כוס) שקדים קלופים לא קלויים
      • 150 גרם (1 כוס) משמשים מיובשים חתוכים לרבעים
      • 50 גרם (1/2 כוס) פיסטוקים קלופים לא קלויים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      • 2. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח עם קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
      • 3. בקערה שנייה טורפים ביצים עם סוכר, חלב ותמצית שקדים. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מוסיפים שקדים, משמשים ופיסטוקים ולשים לפיזור אחיד בבצק.
      • 4. מרטיבים את הידיים. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית בצק נקניק באורך 25 ס”מ. מניחים על תבנית ומשטחים לכיכר בעובי ½2 ס”מ.
      • 5. אופים 25-20 דקות, עד שהכיכרות מוצקות למגע אך עדיין מעט רכות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
      • 6. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות.
      • 7. פורסים את הכיכרות לפרוסות אלכסוניות בעובי 1 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות. הופכים את הביסקוטי לצד שני ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות