פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ואפל קרם תותים ושוקולד לבן ברוטב תותים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ואפל קרם תותים ושוקולד לבן ברוטב תותים (על השולחן - אסור להשתמש!!! , דניה וינר)
      ואפל קרם תותים ושוקולד לבן ברוטב תותים (על השולחן - אסור להשתמש!!! , דניה וינר)

      מצרכים

      • חומרים ל-8 מנות:
      • לרוטב תותים:
      • 1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים
      • 1/4 כוס סוכר
      • 1 כף מיץ לימון טרי
      • 1 כף קוואנטרו (או ליקר תפוזים אחר)
      • לקרם תותים ושוקולד לבן:
      • 1/2 כוס רוטב תותים
      • 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
      • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
      • לוואפל:
      • 500 גרם בצק עלים
      • מעט קמח
      • להגשה:
      • 8 תותים פרוסים לפרוסות דקות

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את רוטב התותים: מרסקים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון למרקם חלק. שומרים במקרר.
      • 2. מכינים את הקרם: מחממים שמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מעבירים למקרר ללילה.
      • 3. למחרת מוסיפים 1/2 כוס מרוטב התותים הקר לתערובת השוקולד ומקציפים לקרם חלק. שומרים במקרר.
      • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 5. מכינים את הוואפל: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים מעליו תבנית אפייה.
      • 6. אופים 40 דקות. מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה העליון ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהבצק שחום. מוציאים ומצננים היטב.
      • 7. מניחים על גבי קרש חיתוך, וחותכים בסכין מסור למלבנים בגודל 10X15 ס”מ.
      • 8. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים מלבן בצק עלים על כל צלחת, מזלפים קרם תותים ושוקולד ומקשטים ברוטב תותים ופרוסות תותים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות