פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טאג’ין לוקוס

      היופי של הטאג'ין המרוקאי הוא שכל דבר שנכנס אליו, נותן מטעמו לשאר המרכיבים, מה שיוצר חגיגה לחך. הלימון הכבוש והראס אל חנות יפציו ריח בבית שיגרמו לכם לחשוב שאתם במרקש.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טאג'ין לוקוס (דניאל לילה)
      טאג'ין לוקוס (דניאל לילה)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 6 כפות שמן זית
      • 1 בצל פרוס דק
      • 4 שיני שום פרוסות
      • 2 זוקיני חתוכים לקוביות בינוניות
      • 1 חציל חתוך לקוביות בינוניות
      • 1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות בינוניות
      • 1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לקוביות בינוניות
      • 1 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס
      • 2 לוקוסים במשקל 1 ק”ג כ”א מנוקים ל-4 פילטים
      • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
      • 1/4 כוס שמנת מתוקה
      • 25 גרם חמאה
      • 2-1 כוסות ציר דגים
      • לתערובת התיבול:
      • 1 מקל קינמון
      • 1 כפית ראס אל-חנות
      • 2 כפות לימון כבוש מיובש מנוזלים וקצוץ לקוביות
      • 1/3 כוס ממרח פלפלים (לא חובה. ראו מתכון)
      • 1 גבעול רוזמרין
      • עלים קצוצים מגבעול פטרוזיליה
      • עלים מגבעול תימין

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
      • 2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה גבוהה, ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים 2 שיני שום ומטגנים, עד שהן מתחילות להזהיב. מעבירים לקערה.
      • 3. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית, ומטגנים זוקיני וחציל עד שהם מתרככים. מוסיפים לקערה עם הבצל.
      • 4. מוסיפים למחבת כף שמן זית, ומטגנים את שני סוגי הפלפלים עד התרככות. מעבירים גם אותם לקערה ומערבבים.
      • 5. מוסיפים למחבת כף שמן זית ומאדים צ’ילי עד התרככות. מוסיפים את 2 שיני השום הנותרות, מטגנים עד הזהבה ומעבירים לקערית נפרדת.
      • 6. מפזרים את הירקות שאידינו (מלבד הצ’ילי והשום) בתחתית טאג’ין.
      • 7. מברישים את הפילטים במעט שמן זית משני צידיהם, ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי. מקפלים כל פילה לשניים ומניחים בטאג’ין על הירקות.
      • 8. מצמצמים שמנת כ-2 דקות בסיר קטן על להבה גבוהה. מזלפים על הדג ומניחים חמאה במרכז הטאג’ין. מוסיפים ציר דגים עד מחצית גובה הדגים ומתבלים במלח ים גס. מפזרים מעל את תערובת הצ’ילי והשום ואת תערובת התיבול. אין צורך לערבב.
      • 9. מכסים את הטאג’ין ואופים 30 דקות, עד שהוא “מדבר”: מבעבע בעירנות ומעלה ניחוח עמוק.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות