פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ספרינג רול וייטנמי

      בשונה מאגרול, ספרינג רול טוב הוא ההיפך הגמור: עדין, אוורירי, ונותן את כל המקום למילוי. וכשטובלים את הכל ברוטב הסילאן-סויה-חומץ, הכל מתחבר יחדיו.

      14 מדרגים / 3.36 כוכבים

      מצרכים

      • 1 חבילה דפי אורז גדולים
      • 1 קובייה (300 גרם) טופו, מפוררת
      • 100 גרם (½ חבילה) אטריות שעועית דקות
      • צרור עלי בזיליקום
      • 2 גזרים, מגוררים
      • 2 כוסות עלי חסה ערבית, פרוסה דק
      • חופן נדיב עלי כוסברה
      • חופן נדיב עלי נענע
      • ¼ חבילה נבטי אלפלפא או נבטי צנון
      • 1/3 כוס בוטנים קצוצים (לא הכרחי)
      • לקישוט: 16 רצועות ארוכות (12-15 ס"מ) גבעולי בצל ירוק, החלק הלבן והירוק הרענן
      • לרוטב סילאן?סויה?חומץ:
      • ½ כוס סילאן (סירופ תמרים) ללא תוספת סוכר
      • 2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
      • 2 כפיות רוטב סויה איכותי
      • ½ כפית ג'ינג'ר מגורר
      • ½ כפית שמן שומשום או שמן בוטנים

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל החומרים. מערבבים כ-2 כפיות מהרוטב עם הטופו המפורר.
      • 2. להכנת המילוי: מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את האטריות ומבשלים 3-2 דקות עד שהאטריות מוכנות אך לא רכות מדי. מסננים ושוטפים במי ברז כדי להפסיק את פעולת הבישול ומעבירים לקערה.
      • 3. מסננים היטב, גוזרים מעט את האטריות במספריים כדי להקל על ההתעסקות איתן.
      • 4. מסדרים את כל יתר המרכיבים בצלוחיות נפרדות או בערימות סביב קרש חיתוך גדול. מניחים מגבת מטבח על הקרש.
      • 5. ממלאים קערה גדולה במים פושרים. טובלים במים דף אורז אחד בכל פעם למשך כמה שניות עד שהוא מתחיל להתרכך.
      • 6. מניחים את הדף על מגבת המטבח שעל הקרש ואם צריך מייבשים קלות במגבת נייר.
      • 7. ההרכבה: מסדרים במרכז חלקו התחתון של הדף 2-3 עלי בזיליקום שלמים מסודרים לרוחב (ראו תמונה ממול) כשחלקם המבריק כלפי מטה (הם יבצבצו דרך העטיפה), מפזרים מעליהם מעט גזר, חסה, אטריות, עלי כוסברה, נענע, טופו ונבטים וזורים מעל מעט מהבוטנים.
      • 8. מקפלים את החלק התחתון מעל המילוי, מקפלים את שני הצדדים כלפי פנים, מהדקים ומגלגלים כלפי מעלה. לקראת סוף הגלגול מוסיפים רצועת בצל ירוק שתבצבץ מעט החוצה וממשיכים לגלגל. אם הקצה לא נדבק לרול, מרטיבים אותו קצת.
      • 9. מעבירים את הרולים המוכנים לצלחת משומנת קלות ומכסים במגבת לחה. אם לא מגישים מיד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד 3 שעות.
      • 10. מגישים עם יתרת רוטב הסילאן בצד.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -