פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צ'ורוס - סופגניות דרום אמריקאיות

      מהסופגניות הפשוטות נמאס לכולנו כבר בנר השני. הנה הצעה לחנוכה קצת אחרת: צ'ורוס - סופגניות מאורכות, תפוחות וזהובות, שמגלגלים בסוכר קינמון מיד לאחר הטיגון. ולחדשות הטובות באמת - מכינים אותן ב-10 דקות מבצק ללא שמרים

      3 מדרגים / 3.5 כוכבים

      צורוס אצבעות בצק מטוגנות ספרדיות (ShutterStock)
      צורוס אצבעות בצק מטוגנות ספרדיות (ShutterStock)

      מצרכים

      • 60-70 צ'ורוס באורך 10 ס"מ:
      • 2 כוסות מים
      • 200 גרם חמאה
      • 3 כפות סוכר
      • 1/2 כפית מלח
      • 2 וחצי כוסות קמח
      • 3 ביצים
      • שמן לטיגון עמוק
      • סוכר מתובל במעט קינמון, להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש עד לקבלת בצק אחיד. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים 3-2 דקות במהירות בינונית לצינון חלקי של הבצק. מוסיפים את הביצים אחת אחת - מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.
      • 2. בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה ומזלפים פסים באורך כ-10 ס"מ לשמן החם. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד (מי רוצה מוזמן להזריק פנימה ריבה, או להגיש עם רטבים לטבילה כמו סירופ מייפל, רוטב שוקולד חם וכו').

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות