פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק דגים תאילנדי ואטריות

      כשקונים פילטים של דגים טריים, האדרות בדרך כלל נזרקות לפח. כדאי לזכור לבקש אותן, ולבשל מהן מרק או ציר. את החומרים האסייתיים ניתן להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח.

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      מוסיפים את הדגים (דנה מאירזון)
      מוסיפים את הדגים (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 25 גרם חמאה
      • 2 פקעות שומר, חתוכות לפרוסות בעובי כס"מ
      • 2 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים לטבעות
      • 4 מקלות סלרי, קצוצים
      • 500-750 גרם אדרות, עצמות וקצוות דג
      • 1 ליטר מים
      • 3 עלי ליים מיובשים (אם משיגים טריים - עוד יותר טוב. ואם לא - אפשר גם עלי דפנה)
      • 1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, חתוך לטבעות (או לפי הטעם)
      • 3 מקלות עשב לימון (למון גראס), חבולים בפטיש או בגב של סכין כבדה וקצוצים
      • 2 פרוסות שורש גלנגל מיובש, או שורש ג'ינגר טרי (אין צורך לקלף)
      • 1 כפית מלח
      • 100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
      • 3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
      • 1/4 כוס מיץ לימון
      • 1/4 כוס רוטב דגים תאילנדי
      • 200 גרם אטריות נודלס מסולסלות, מבושלות לפי הוראות היצרן
      • 4 נתחים קטנים של פילה פלמידה (או דג אחר) במשקל של כ-100 גרם כל אחד
      • 1 כף שמן
      • 2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות
      • צרור כוסברה, קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השומר, הגזר והסלרי. מטגנים עד שהירקות מתחילים להזהיב, כשבע דקות. מוסיפים לסיר את אדרות הדגים והמים, עלי הליים, הצ'ילי, עשב הלימון והגלנגל או הג'ינג'ר. מתבלים במלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה במשך כ-40 דקות.
      • 2. מעבירים את תכולת הסיר דרך מסננת לסיר אחר. בעזרת גב של מצקת לוחצים על הירקות כדי להוציא מהם מקסימום נוזלים. נפטרים מהמוצקים. מביאים את המרק המסונן לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הפטריות והעגבניות. מתבלים במיץ לימון וברוטב דגים. מניחים את האטריות המבושלות בקעריות עמוקות.
      • 3. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הדגים, צד העור כלפי מטה, עד שהדגים כמעט מוכנים (2-3 דקות). הופכים ומטגנים את הצד השני דקה נוספת. יוצקים את המרק על האטריות. מניחים נתח דג מטוגן בכל קערה ומפזרים מעל בצל ירוק וכוסברה. מגישים מיד.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות