פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק עם מקרל מעושן ועגבניות

      את המקרל המעושן קונים מוכן וארוז בוואקום במרכולים ובמעדניות, והוא טעים בפני עצמו ומצוין בסלטים ובכריכים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מקרל מעושן (נמרוד סונדרס)
      מקרל מעושן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לפנקייק:
      • 2 ביצים
      • 1.25 כוסות חלב
      • 1 כוס קמח
      • חמאה לטיגון
      • למילוי:
      • 250 גרם מקרל מעושן
      • 600 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
      • 1.5 כפות מיונז
      • מלח ופלפל
      • צרור עלי רוקט

      אופן ההכנה

      • 1. טורפים לתערובת אחידה את כל חומרי הפנקייק, מלבד החמאה (הכי קל בבלנדר). מניחים לתערובת לעשר דקות עד שעה.
      • 2. מחממים מחבת בקוטר 18-20 ס"מ, רצוי עם ציפוי טפלון. כשהמחבת חמה, משמנים אותה במעט חמאה.
      • 3. יוצקים מבלילת הפנקייק למחבת ומטים סביב כך שהבלילה תכסה בשכבה דקה את המחבת כולה. מטגנים עד שתחתית הפנקייק משחימה קלות, ואז הופכים ומטגנים עד לצריבה קלה מן הצד השני. מטגנים כך את כל הפנקייק.
      • 4. מסירים את העור מהמקרל המעושן ומפוררים אותו, בידיים או בעזרת מזלג, לנתחים בגודל ביס. מערבבים את הדג בקערה עם העגבניות ומתבלים במיונז, במלח ובפלפל. מוסיפים את עלי הרוקט ומערבבים בעדינות.
      • 5. מניחים פנקייק מוכן על צלחת או על משטח העבודה, ובמרכזו תלולית מאורכת של דג ועגבניות. מגלגלים את הפנקייק מעל המלוי. אוכלים בטמפרטורת החדר.
      פנקייק עם מקרל מעושן ועגבניות
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות