פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דגים כבושים של אייל שני

      לזרמי הים יש דרכים קבועות לומר לנו שעכשיו כבר חורף, גם כשבחוץ חם פה כמו בקיץ. להקות סרדינים, מקרלים ואנשובי נישאות בזרמי המים הקרים אלינו, וזה הזמן המושלם לכבוש אותם.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דגים כבושים בצנצנת (אייל שני)
      דגים כבושים בצנצנת (אייל שני)

      מצרכים

      • 1 ק"ג סרדינים, או אנשובי או מקרלים
      • תמיסת מלח 26%
      • כוס חומץ בן יין לבן
      • כוס מים
      • כוס סוכר
      • עלה דפנה
      • רצועה דקיקה של קליפת לימון
      • פקעת שומר חתוכה ל-4
      • 2 ענפי שמיר
      • 4 גזרים קלופים, חתוכים כל אחד ל-4
      • 2 בצלים יבשים, קלופים, שלמים
      • 10 גרגרי פלפל שחור
      • 5 גרגרי פלפל אנגלי
      • 2 עלי דפנה
      • 2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות
      • 10 גרגרי פלפל אנגלי
      • 4 עלי דפנה
      • 4 גבעולי שמיר

      אופן ההכנה

      • 1. מבקשים ממוכר הדגים שינקה את הבטן ואת הזימים.
      • 2. בבית שוטפים את הדגים ומסננים מהמים. מניחים את הדגים בצנצנת, מכסים בתמיסת המלח (ראו מתכון קודם) עד שלא נותר אוויר בצנצנת, אוטמים במכסה ומניחים במקרר למשך שבוע.
      • 3. חלף שבוע, הדגים מומלחים, בשרם עסיסי. ניתן להפריד את שני הפילטים מהעצם ואז להסיר את עורם, להניח בתבנית, לכסות בשמן זית, להניח על ברוסקטה או לקמח ואז לטגן ולהכניס לפיתה יחד עם מיונז, קטשופ, עגבניות חיות, טבעות בצל ומלפפון חמוץ. ניתן לפסוח גם על שלב השמן, לסנן את הדגים מן הבריין ולכבוש אותם במרינדה של חומץ בן יין.
      • 4. מניחים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות. מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. מסננים ושומרים את הנוזלים.
      • 5. מרצפים תבנית, רצוי מפיירקס, בשכבה אחת של דגים, מניחים מעליהם חלק מטבעות הבצל, מהפלפל האנגלי, עלי הדפנה וגבעול שמיר, מרצפים עוד שכבה ומעטרים בשאר החומרים - כך עד שנגמרים הדגים וחומרי התיבול.
      • 6. מציפים את הדגים במרינדת החומץ, מוודאים שאף דג לא מבצבץ מן התחמיץ. יומיים עד חודשיים במקרר. תענוג לטווח ארוך.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות