פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פנקייק (יח
      פנקייק (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 3/4 כוס קמח
      • 3/4 כוס חלב
      • 2 ביצים
      • 1/2 כפית פלפל שחור, רצוי גרוס גס
      • 1 כף רוטב סויה
      • 1 מלפפון בינוני (במשקל של כ-50 גרם)
      • חמאה לטיגון
      • 200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
      • צרור עלי רוקט
      • 8 פרוסות דקות של סלמון מעושן

      אופן ההכנה

      • 1. מערבלים בבלנדר את הקמח, החלב, הביצים, הפלפל והסויה לתערובת חלקה. קוטמים את קצות המלפפון, מגררים גס בפומפייה, ומוסיפים אל הבלילה (או מתעצלים וטוחנים את המלפפון בבלנדר יחד עם יתר החומרים).
      • 2. מניחים את הבלילה לרבע שעה של מנוחה, כדי לאפשר לקמח לספוג את הנוזלים. הבלילה צריכה לקבל מרקם של שמנת מתוקה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב. אם היא דלילה, מוסיפים מעט קמח.
      • 3. מחממים מחבת קטנה, רצוי עם ציפוי טפלון, ומשמנים במעט חמאה. כשהמחבת חמה, יוצקים לתוכה מהבלילה ומטלטלים סביב, כך שהבלילה תצפה את תחתית המחבת בשכבה דקה ואחידה. מטגנים עד להזהבה, ואז הופכים ומזהיבים בזריזות את הצד השני. מוציאים את החביתית לצלחת, משמנים את המחבת בעוד מעט חמאה וממשיכים לטגן כך את כל הבלילה.
      • 4. להגשה: מורחים פנקייק בכף נדיבה של גבינת שמנת, מפזרים מעל הגבינה מעט עלי רוקט ומסיימים בפרוסה של סלמון מעושן. מקפלים את החביתית לשניים מעל המילוי, או מגלגלים לצורת צינור. מגישים מיד.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות