פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרם ריקוטה ותפוחים

      מיכל מוזס עושה טטויסט לעוגת גבינה המסורתית, ומכינה קרם ריקוטה יחד עם תפוחים מקורמלים, המוגשים בכוסות ללא חשש קריסה או התמוטטות, כשמעל הכל פירורי עוגיות חמאה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה (על השולחן , בועז לביא)
      קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה (על השולחן , בועז לביא)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • לתפוחים מקורמלים:
      • 60 מ”ל (רבע כוס) מים
      • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
      • חצי כפית מיץ לימון
      • מקל קינמון
      • 3 תפוחים ירוקים חמצמצים קלופים ופרוסים ל-8 פלחים
      • לקרם גבינת ריקוטה:
      • 150 גרם גבינת ריקוטה 5% ללא מלח
      • 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
      • מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
      • 50 גרם (חצי כוס פחות כף שטוחה) אבקת סוכר
      • כפית תמצית וניל איכותית
      • לפירורי עוגיות חמאה:
      • 100 גרם עוגיות חמאה משובחות מפוררות גס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים תפוחים מקורמלים: מבשלים מים, סוכר, מיץ לימון ומקל קינמון בסיר על להבה בינונית עד לקבלת קרמל (לא מערבבים, רק מנענעים את הסיר, על מנת שלא ייווצרו גבישי סוכר). מוסיפים תפוחים ומבשלים כ-7 דקות ללא כיסוי עד שהתפוחים מזוגגים. מצננים.
      • 2. מכינים קרם גבינת ריקוטה: מערבבים גבינות בקערה בעזרת כף עץ רק עד שהן מתרככות מעט (בלי שיהפכו לגרגריות).
      • 3. בקערה נפרדת מקציפים שמנת לקצפת רכה. מוסיפים אבקת סוכר ווניל וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה לתערובת הגבינות עד לקבלת קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
      • 4. מרכיבים את המנה: מניחים תפוחים מקורמלים בתחתית כוסות הגשה, עליהם מורחים שכבת מוס גבינה ועליה מפזרים פירורי עוגיות. חוזרים על הפעולה ליצירת 3 שכבות נוספות.
      • 5. מגישים מיד עם רוטב הקרמל שנותר מבישול התפוחים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות