נושאים חמים

קציצות דגים ירוקות עם יוגורט

העשבים שבהם משתמש אוריה גבע לקציצות הללו לא רק מעניקות לדגים צבע, אלא גם תורמות טעמים חמצמצים ועשביים נהדרים. מתוך גיליון פברואר של "על השולחן" - שחוגג 20 שנה למגזין.

קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני (על השולחן , דניה ויינר)
קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני (על השולחן , דניה ויינר)

מצרכים

  • ל-40 קציצות קטנות:
  • 500 גרם פילה דג לבן טרי (מוסר ים, בס, לברק, דניס)
  • צרור שמיר קצוץ גס
  • צרור פטרוזיליה קצוצה גס
  • 2 גבעולי כרישה (החלק הבהיר) קצוצים גס
  • 2 שיני שום קלופות ומעוכות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ גס (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט שמן לטיגון
  • ליוגורט לימוני:
  • 200 גרם יוגורט עיזים
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תערובת הקציצות: מרסקים עשבי תיבול, כרישה, שום, בצל ירוק ופלפל חריף במעבד מזון ב-4-3 פולסים קצרים. מוסיפים את הדג ומעבדים ב-10-8 פולסים נוספים לתערובת די אחידה אבל לא מחיתית. מעבירים לקערה.
  • 2. מוסיפים ביצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • 3. מכינים יוגורט לימוני: מערבבים את החומרים ושומרים בקירור עד ההגשה.
  • 4. מטגנים את הקציצות ומגישים: מחממים מחבת רחבה וכבדה על להבה גבוהה-בינונית ומזלפים מעט שמן.
  • 5. יוצרים קציצות קטנות בגודל אגוז בידיים רטובות ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.
  • 6. מגישים חם או בטמפ' החדר עם היוגורט.
  • 7. גיוונים: מגישים את הקציצות על סו?ס של עגבניות טריות ושמן זית.
  • 8. מגישים את הקציצות עם יוגורט מתובל בשום ועשבי תיבול.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות