פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      משרה לבשר - אל פסטור

      טאקו אל פאסטור (בספרדית "בסגנון הרועים"), הוא למעשה בשר פרוס לפרוסות לא דקות. הבשר נצלה על שיפוד ענק - ממש כמו השווארמה שאנחנו מכירים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הכנת ראגו (על השולחן , דן לב)
      הכנת ראגו (על השולחן , דן לב)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • 1/2 1 ק"ג נתח קצבים או חלקה התחתון והאמצעי של הפלדה. (flank) או שייטל, פרוס בעובי 2 ס"מ. עובי החיתוך יכול להשתנות על פי סוג הנתח המסוים שבחרתם. ככל שהנתח קשה יותר מומלץ לחתוך את הבשר דק יותר.
      • 1 בצל קטן קצוץ
      • 1 - 2 אננס טרי מקולף וחתוך לפרוסות בעובי 1 1/2 ס"מ כ- 8-10 פרוסות
      • או כמות שווה של אננס משומר, או כמות שווה של טבעות אננס מיובשות ללא סוכר
      • 1/2 כוס מיץ תפוזים או ליים טרי
      • 1/4 כוס חומץ, הדרים או לבן
      • קורט צ'ילי חריף טחון
      • 15 פלפלים יבשים מתוקים, ללא גלעינים (במקור: צ'ילי פסיה וצ'ילי גואחיליו) או 3-4 כפות פפריקה מתוקה
      • 4 שיני שום
      • 1/2 כפית אורגנו
      • 3/4 כפית כמון
      • 2 - 4 כפות מחית צ'יפוטלה
      • 1 1/2 כפיות מלח

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים 3 מפרוסות האננס לקוביות, מוציאים את הליבה העצית הקשה. שומרים את יתרת פרוסות האננס במקרר.
      • 2. מעבירים את קוביות האננס למעבר מזון או נעזרים במוט טחינה. מוסיפים את הפלפלים היבשים הקצוצים, או הפפריקה מוסיפים את הבצל הקצוץ , מיץ התפוזים או הליים והחומץ וטוחנים היטב.
      • 3. מוסיפים את הצ'ילי החריף, השום, האורגנו, הכמון והצ'יפוטלה. טוחנים היטב למרקם חלק.
      • 4. מורחים את הבשר היטב מכל צדדיו בתערובת ושומרים במקרר עד לצלייה (רצוי 12 שעות).
      • 5. מוציאים את הבשר מהמקרר שעתיים לפני ההכנה, ומחממים את הגריל.
      • 6. כשהגריל חם, מניחים את פרוסות האננס וצולים אותן. מעבירים לכלי לשמירת החום. צולים את הבשר עד שהוא מוכן וחרוך.
      • 7. להגשה, עוטפים את הטורטיות בנייר אפייה ומחממים בתנור בחום בינוני.
      • 8. קוצצים את פרוסות הבשר לקוביות בעובי 1 ס"מ ומפזרים על טורטיות תירס או קמח.
      • 9. כל סועד מוסיף לפי טעמו, כוסברה, סלסה, גואקמולה וירקות.

      מתכונים נוספים

      משרה לבשר - אל פסטור
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -