פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טורטליני במילוי ארטישוק ופרמזן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פסטהפרווהכשר
      רביולי ארטישוק (לירז אלה)
      רביולי ארטישוק (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל- 6 מנות:
      • לפסטה:
      • 500 גרם קמח
      • 5 ביצים L ( ניתן להשתמש בשני חלמונים במקום בביצה אחת שלמה. אין להשתמש ביותר מ-6 חלמונים ו- 2 ביצים שלמות בסך הכל).
      • למילוי:
      • 250 גרם מחית ארטישוק (להשיג בחנויות המובחרות)
      • 50 גרם פרמזן מגורד
      • פלפל שחור טחון
      • לרוטב:
      • 4 ארטישוקים שלמים כבושים
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • הפסטה:
      • 1. לקערה, מכניסים את הקמח ויוצרים גומה. מוסיפים למרכז הגומה את הביצים ובעזרת מזלג מערבבים את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש בעזרת כרית כף היד את התערובת עד ליצירת מסה אחידה.
      • 2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח עד לעובי של 2 ס"מ.
      • 3. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית לקבלת דפים רחבים. רצוי להגיע לעובי כמה שיותר דק. חותכים את הדפים שמתקבלים במרווחים שווים של 20 ס"מ.
      • הרוטב והמילוי:
      • 1. בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.
      • 2. על משטח מעט מקומח חותכים את דפי הפסטה לריבועים שווים בגודל של 5 ס"מ על 5 ס"מ ומניחים כפית מהמלית במרכז כל ריבוע.
      • 3. מקפלים את קצה הריבוע לקצה שמולו ליצירת משולש ומהדקים בעזרת האצבעות את הדפנות.
      • 4. מחברים את שתי זוויות המשולש זו לזו ליצירת טבעת ולוחצים באזור החיבור היטב על מנת שייווצר חיבור שטוח. ממשיכים כך עד שנגמרים דפי הפסטה והמלית.
      • 5. מניחים את הטורטליני על משטח מקומח.
      • 6. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים ומלח. כשהמים רותחים מכניסים את הטורטליני ומבשלים למשך דקה או שתיים עד שהטורטליני מתרככים.
      • 7. מוציאים את הטורטליני מהסיר ומניחים בצד לכמה דקות.
      • 8. חותכים את הארטישוק לרבעים.
      • 9. במחבת על אש גבוהה מחממים את כל חומרי הרוטב. מוסיפים את הטורטליני, מקפיצים ומערבבים במשך כדקה.
      • 9. מניחים את הטורטליני בצלחת ומגישים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -