פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מעמולים במלית תמרים ופיסטוק

      לקבלת הצורה האותנטית השתמשו בפינצטה מיוחדת לצביטת שולי המעמולים, או פשוט לצבוט את השוליים לסגירה או להיעזר במזלג.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מעמולים (על השולחן , דן פרץ)
      מעמולים (על השולחן , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-35 עוגיות:
      • לבצק:
      • 560 גרם (4 כוסות) קמח
      • 100 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סולת
      • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 120 מ”ל (1/2 כוס) שמן
      • 30 גרם סוכר
      • 120 מ”ל (1/2 כוס) מים
      • כמה טיפות מי זהר (לא חובה)
      • למלית:
      • 1 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
      • 50 גרם חמאה מומסת
      • 1 כפית קינמון
      • 5 טיפות מי זהר
      • 30 גרם פיסטוק חלבי טחון דק

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      • 2. מכינים את המלית: לשים היטב את חומרי המלית ויוצרים כדורים בגודל זית גדול.
      • 3. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ולשים כ-5-4 דקות בעזרת וו הלישה לבצק רך ונעים למגע.
      • 4. ממלאים, מעצבים ואופים: קורצים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס”מ, יוצרים בהם גומה בעזרת האצבע ומניחים כדור מלית במרכז. סוגרים לכדור וצובטים צורות בעזרת פינצטה למעמול או בעזרת מזלג. מסדרים את העוגיות בתבנית.
      • 5. אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות יציבות. הן לא אמורות להזהיב.
      • 6. מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות