פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פרז'לדה

      אם אתם שואלים את עצמכם מהי פרז'לדה, מצפה לכם הפתעה מיוחדת. רות אוליבר מגישה מאפה טורקי נפלא, בו משולבות כמה סוגי גבינות: בולגרית, קשקבל ופרמזן.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פרז'לדה (על השולחן , אילן נחום)
      פרז'לדה (על השולחן , אילן נחום)

      מצרכים

      • לתבנית בגודל 25×35 ס"מ:
      • 560 גרם (4 כוסות) קמח
      • 1 כפית סוכר
      • 40 גרם (3/4 קוביה) שמרים טריים או 1 שקית פחות כף
      • 1 חלמון
      • 2 כפות שמן
      • 125 גרם (1/2 גביע) גבינת קוטג'
      • 1 כפית מלח
      • 360 מ"ל (½1 כוסות) מים
      • 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
      • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
      • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
      • 1/2 כוס שמן לשימון התבנית

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה. תוך כדי ערבול מוסיפים חלמון, שמן, קוטג', מלח ומים ומערבלים 5 דקות לקבלת בצק רך.
      • 2. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
      • 3. מוסיפים גבינות, מתפיחים שוב ואופים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחובטים בו קלות להוצאת אוויר. מטמיעים פנימה את הגבינות הקשות בעדינות בעזרת ידיים משומנות. משאירים בצד קצת גבינות לקישוט המאפה.
      • 4. יוצקים שמן לתבנית ומשטחים עליו את הבצק בעזרת הידיים.
      • 5. מתפיחים כחצי שעה או עד שהתבנית מלאה.
      • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 7. מפזרים את יתרת הגבינות על פני הבצק.
      • 8. אופים 35-30 דקות או עד שפני המאפה זהובים.
      • 9. חותכים לריבועים גדולים ומגישים חם.
      • 10. אם אופים מראש: שומרים מכוסה. לפני ההגשה מחממים תנור ל-220 מעלות ומחממים את המאפה 10 דקות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -