וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הכל דבש: עוגת ריז'יק - הקינוח המושלם לחג

שף קונדיטור איתי אלמוג, בייקרי

1.9.2013 / 7:30

עשרות עוגות דבש נבחנו במסגרת הטעימות של וואלה! אוכל לראש השנה ואחת עלתה על כולן: עוגת הריז'יק, קינוח השכבות המנצח של מאפיית הבייקרי והקונדיטור איתי אלמוג

צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו

ריז'יק היא עוגת דבש רוסית קלאסית, העשויה משכבות של בצק פריך ודבש כשביניהן שכבות קטיפתיות של שמנת חמוצה מוקצפת עם סוכר ואת הכל מעטרים ענני קצפת בטעם וניל.

מדובר לא רק באחת העוגות היפות שטעמנו, אלא גם באחת מהמנצחות הגדולות בטעם, מבין שלל העוגות שעברו אצלינו "מבחני טעימה".

אין ספק שאת העוגה הזו לא תוכלו להפסיק ליישר.

לכל מתכוני ראש השנה
עוד מתכונים לעוגות דבש

עוגת ריז'יק- עוגת דבש רוסית

מתכון מאת: שף קונדיטור איתי אלמוג, מערכת וואלה! אוכל

50 דקות עבודה,שעתיים וחצי סה"כ,קל להכנה,12 סועדים,מלבנית 18X18
עוגת ריז'ק דבש. נמרוד סונדרס
עוגת ריז'יק מושלמת לראש השנה

מצרכים למתכון

  • לבצק

    • 360גרםסוכר (1+3/4 כוס)
    • 200גרםחמאה
    • 200גרםדבש
    • 14גרםסודה לשתייה (שקית +כפית)
    • 60גרםחומץ (1/4 כוס)
    • 20גרםחלמון (ביצה S)
    • 800גרםקמח (5 כוסות ו-3/4 כוס)
  • למלית

    • 450גרםשמנת חמוצה (2+1/4 גביעים)
    • 50גרםאבקת סוכר (כחצי כוס)
  • לקצפת ולקישוט

    • 100מ״לשמנת מתוקה (כחצי מיכל)
    • 20גרםאבקת סוכר (2+1/2 כפות)
    • 2גרםדבש (כשליש כפית)
    • גרםרום כהה (כרבע כפית)

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת ריז'יק- עוגת דבש רוסית?

  • 1
    מכינים את הבצק: מעבירים לסיר קטן את הסוכר, החמאה והדבש, ומביאים לרתיחה.
  • 2
    מוסיפים את הסודה לשתייה והחומץ, מערבבים ומורידים מהאש. מצננים כ-10 דקות.
  • 3
    מוסיפים את החלמון והקמח ומערבבים עד ליצירת כדור בצק.
  • 4
    על משטח עבודה מקומח משטחים ומרדדים את הבצק ומקררים כשעתיים במקרר.
  • 5
    מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  • 6
    מחלקים את הצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לגודל 18X18 ס"מ או לחילופין ניתן לרדד את כל הבצק ולקרוץ מלבנים בעזרת התבנית בגודל של 18X18 ס"מ.
  • 7
    מכניסים את הבצק לתנור ואופים 15 דקות.
  • 8
    מכינים את המלית: טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר יחד עד לקבלת מרקם יציב ואחיד.
  • 9
    מרכיבים את העוגה: מניחים דף בצק אפוי בתבנית ומעליו שליש מהמילוי. מורחים את המילוי מעל הבצק בצורה אחידה. מניחים מעל עוד דף מהבצק ושוב מורחים בשכבה מהמילוי. חוזרים על פעולה זו פעם נוספת (סה"כ 3 פעמים כשהשכבה העליונה היא דף בצק). מקררים לילה במקרר.
  • 10
    מכינים את הקצפת לקישוט: מקציפים את כל המרכיבים יחד, מזלפים על העוגה הקרה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully