פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת ריז'יק- עוגת דבש רוסית

      ריז'יק היא עוגת דבש רוסית קלאסית, העשויה משכבות של בצק פריך ודבש, לצד שמנת חמוצה וקצפת וניל

      13 מדרגים / 3.41 כוכבים

      צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • לתבנית 18*18 (מספיק לכ-12 איש)
      • לבצק:
      • 360 גרם סוכר (בערך3/4 1 כוסות)
      • 200 גרם חמאה
      • 200 גרם דבש
      • 14 גם' סודה לשתיה (שקית +כפית)
      • 60 גרם חומץ (1/4 כוס)
      • 1 חלמון מביצה קטנה (20 גרם)
      • 800 גרם קמח (5 כוסות ו-3/4 כוס)
      • למלית:
      • 450 גרם שמנת חמוצה (1/4 2 גביעים)
      • 50 גרם אבקת סוכר (כ-1/2 כוס)
      • חומרים לקצפת לעיטור:
      • 100 מ"ל שמנת מתוקה (כ1/2 מיכל)
      • 20 גר' אבקת סוכר (1/2 2 כפות)
      • 2 גר' דבש (13 כפית)
      • 1 גרם רום (1/4 כפית)

      אופן ההכנה

      • 1.מעבירים לסיר קטן את הסוכר, החמאה והדבש, ומביאים לרתיחה.
      • 2.מוסיפים סודה לשתייה וחומץ, מערבבים ומורידים מהאש. מצננים כ-10 דקות.
      • 3.מוסיפים חלמון וקמח. מערבבים עד ליצירת כדור בצק.
      • 4.על משטח עבודה מקומח משטחים ומרדדים את התערובת ומקררים כשעתיים במקרר.
      • 5.מחממים תנור ל-150 מעלות.
      • 6.מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לגודל 18*18. לחילופין, ניתן לרדד את התערובת כולה ובעזרת תבנית מסגרת 18*18 לחלק ל-4 חלקים שווים. אופים 15 דקות.
      • 7.מכינים את המלית: טורפים מנת חמוצה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם יציב.
      • 8.מניחים דף בצק אפוי ומעליו שליש מהמילוי. מורחים את המילוי מעל הבצק בצורה אחידה. מניחים שוב דף בצק ושוב מורחים את השכבה שמעל. חוזרים על פעולה זו פעם נוספת (סה"כ 3) ומניחים מעל את הדף הרביעי והאחרון. מקררים לילה במקרר.
      • 9.מקציפים את חומרי הקצפת ומזלפים על העוגה. מגישים.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -