פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חלה ממולאת

      פתרון יפה וקל לביצוע, שחוסך את הכנת הקלתית - ישר למרכז השולחן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפים לאירוח (על השולחן , דניה ויינר)
      מאפים לאירוח (על השולחן , דניה ויינר)

      מצרכים

      • 1 חלה מתוקה עגולה (לא שושנים) או 2 לחמניות גדולות (עדיף מאתמול, אפשר מהקפאה)
      • למלית:
      • כ-3 כפות שמן זית
      • 2 כוסות עלי תרד או מנגולד, קצוצים (החלק הלבן מופרד מהעלים)
      • 2 כרישות (החלק הלבן), קצוצות
      • 2 שיני שום, קצוצות
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 10 עגבניות שרי, חצויות (לא חובה)
      • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 2 ביצים
      • 2 כפות קמח
      • מעט אגוז מוסקט טחון
      • 1/2 כוס (50 גרם) גבינה קשה (קשקבל, פרמזן או עמק), מגוררת

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הכיפה של החלה כך שנותרים הבסיס והדפנות בעובי 3 ס"מ. מרוקנים את החלה בזהירות מהחלק הרך, כדי שהצורה תישמר ולא ייוצרו חורים.
      • 2. מחממים במחבת את שמן הזית. אם משתמשים במנגולד מוסיפים את החלק הלבן, את הכרישה והשום ומאדים 8-6 דקות על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים אבל לא מזהיבים יותר מדי. מתבלים במלח ובפלפל.
      • 3. מסירים מהאש, מוסיפים את עלי התרד או המנגולד ואת עגבניות השרי, מערבבים ומצננים. הם יתרככו מהחום.
      • 4. מערבבים בקערה את השמנת עם הביצים, הקמח, אגוז המוסקט ומלח ופלפל.
      • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 6. מניחים את החלה המרוקנת בתבנית עם נייר אפייה. מתחילים במילוי החלה בתערובת המנגולד והכרישה, יוצקים מעל את תערובת השמנת לכיסוי (לא בטוח שכל התערובת תיכנס), מפזרים את הגבינה ואופים 30 דקות או עד שהמלית מתייצבת.
      • 7. מצננים. מגישים בטמפרטורת החדר ופורסים בסכין למנות.
      • טיפ: גיוון באותו אופן ממלאים גם לחם, ואפשר לגוון עם ירקות שונים כמו פטריות וברוקולי וכן עם גבינות שונות. אפשר אפילו למלא בשקשוקה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -