פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פרז’לדה עגבניות מיובשות וגבינת טולום

      לחם גבינות טורקי משודרג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פוקאצ'ה לשבועות (על השולחן , צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע)
      פוקאצ'ה לשבועות (על השולחן , צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע)

      מצרכים

      • לתבנית תנור בגודל 30×40 ס”מ:
      • לבצק:
      • 500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח לבן מנופה
      • 100 גרם חמאה רכה
      • 30 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כף מלח
      • 360 מ”ל (½1 כוסות) מים
      • 300 גרם גבינת טולום מפוררת
      • 200 גרם עגבניות מיובשות בשמן מסוננות וקצוצות
      • 100 גרם חמאה מומסת
      • לציפוי:
      • 2 ביצים טרופות
      • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים קמח, חמאה רכה, שמרים, סוכר, מלח ומים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים גבינה ועגבניות ולשים 3 דקות נוספות עד שהן נטמעות בבצק.
      • 2. מורחים את התבנית ב-100 גרם חמאה מומסת ומעבירים את בצק הפרז’לדה לתוך התבנית. מצפים את הבצק בחמאה מכל צידיו ומשטחים. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
      • 3. אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 4. מברישים את הבצק התפוח בביצים ומפזרים מעל קשקבל.
      • 5. אופים 40-35 דקות עד שהפרז’לדה אפויה היטב ומשחימה. מצננים לפני שחותכים לקוביות.
      • הצעת הגשה: לרענון הארוחה מגישים איירן — משקה יוגורט מתובל בעשבי תיבול, קליפת לימון מגוררת ומעט סודה לשתייה, שמקפיצה את המטבל והופכת אותו לקליל.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -