וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מושלם לחופש הגדול: כדורי שוקולד משוגעים שכיף להכין עם הילדים

בחופש הגדול מכינה מירב שיינר עם הילדים כדורי שוקולד מתוקים=מלוחים במראה מפתה, שבתוכם מתחבא רכיב סודי שמאזן את השחיתות השוקולדית

כדורי שוקולד מתוקים מלוחים של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
מתוק ומלוח. כדורי שוקולד משוגעים/נמרוד סונדרס

אמרתם כדורי שוקולד - קניתם את הילדים. אבל האחרונים, שבוודאי מצפים בתמימותם להררי שוקולד וסוכר יופתעו מן המרכיבים. בתחילה הם עשויים לתת לכם פרצוף שאומר: היא בטח התבלבלה, אבל לכדרר הם לא יסרבו, ומה שישאיר אותם בסביבה זה הציפוי המבטיח. מה שבטוח, מדובר בכדור הכי קרוב לבריא שיאכלו אי פעם. סך המרכיבים הטובים עולה על הרעים ונוכחות התמרים במתכון לא תורגש גם למי שאינו חובב את טעמם, בגלל הבייגלה המלוח והשוקולד המריר.

נכון, זה נראה כמו הכדור הכי משוגע שתיצרו אי פעם, אבל למה לא בעצם? כמאמר השיר: "הכל הכל אני יכול כי זה החופש הגדול". אז אם כבר להתפרע ולהשתגע בטוב טעם - זה הזמן!

כדורי שוקולד משוגעים

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה! אוכל

10 דקות עבודה,קל להכנה,25 יחידות
כדורי שוקולד מתוקים מלוחים של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
כדורי שוקולד מתוקים מלוחים במראה מפתה

מצרכים למתכון

    • 200גרםבייגלה או שטוחים, רצוי עם שומשום
    • 170גרםתמרים מגולענים בוואקום
    • 50גרםביסקוויטים (1/5 שרוול)
    • 30גרםחמאה מומסת
    • 2כפותחלב
    • 80גרםשוקולד מריר
    • 150גרםסוכריות עדשים מרוסקות או סוכריות צבעוניות שאוהבים

אופן ההכנה

איך מכינים כדורי שוקולד משוגעים?

  • 1
    מרסקים את הביסקוויטים והבייגלה בתוך שקית עם מערוך או פטיש לשניצלים (ילדים תמיד נהנים מזה).
  • 2
    מכניסים את היבשים המרוסקים לתוך קערה גדולה עם התמרים, החמאה והחלב ולשים קלות.
  • 3
    בעזרת כפית צרים כדורים תוך לישה וסגירה מיטבית. מניחים בצד. מצננים הכדורים במקרר כ-5 דקות.
  • 4
    בינתיים ממיסים את השוקולד המריר בקערה במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, עד לקבלת מרקם מומס חלקית. מערבבים היטב עד קבלת מראה חלק ומבריק.
  • 5
    מוציאים את הכדורים מהמקרר ובעזרת מזלג טובלים בקערת השוקולד, מנערים בדפיקות קלות בדופן הקערה את שאריות השוקולד, עד לקבלת ציפוי דק ככל האפשר.
  • 6
    מעבירים לקערה עם הסוכריות המרוסקות ומנערים בעדינות עד לציפוי מוחלט. מניחים בכלי וממשיכים במלאכת הציפוי.
  • 7
    אחסון: במקרר בכלי אטום.
  • 8
    המרות וגיוונים לטבעונים/ פרווה: אפשר להמיר את החמאה בטחינה/ מחית שקדים/ מחית חרובים. את החלב בחלב סויה/שקדים או מים פושרים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully