פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      זיוה קראנץ

      אין שבת תימנית מושלמת ללא מאפה זיוה אמיתי ומושחת. מירב שיינר-דנצ'נקו לוקחת בצק שמרים עלים, ממלאת אותו בזיתים ושני סוגים של גבינה, והופכת אותו לגן עדן, במיוחד עבור ילדים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      זיווה של מירב שיינר (אפיק גבאי)
      זיווה של מירב שיינר (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • חומרים לזיוה קראנץ (תבנית אינגליש בינונית):
      • 1/2 חבילה בצק עלים שמרים
      • 150 גר? גבינה בולגרית מפוררת
      • 100 גר? גבינה צהובה מגוררת
      • 1 חלמון
      • 1 כף שמנת מתוקה
      • 60 גר? זיתים סורים כבושים מגולענים, חתוכים לטבעות עבות
      • 1 כף תבלין אורגנו מיובש
      • 1 כפית תבלין בזיליקום מיובש
      • 1 כפית אבקת שום גבישי
      • 1/4 כפית שבבי צ?ילי מיובש
      • 1/4 כפית ממרח לימון כבוש
      • 1 ביצה קטנה
      • 1 כף חלב
      • קצח ושומשום לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המלית: בקערה בינונית מערבבים גבינה בולגרית, שמנת וחלמון למחית חלקה.
      • 2. מוסיפים לתערובת את הגבינה הצהובה, הזיתים והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת מלית אחידה וסמיכה.
      • 3. הרכבת המאפה: פורסים את יריעת הבצק על משטח עבודה וחותכים לגודל של 25*25 ס?מ.
      • 4. בעזרת סכין גלגלת חוצים את היריעה לשניים כך שיתקבלו שני מלבנים שווים.
      • 5. בעזרת שק זילוף או באמצעות כף, מניחים ?פס? מהמלית על בסיס המלבן ומגלגלים פעם אחת. סוגרים בצביטות את יתרת הבצק אל הרולדה שנוצרה.
      • 6. לוקחים את שתי הרולדות שהכנו ומניחים בצורת x אחת מעל השניה. מייצרים צורה של חבל תוך ליפוף הרולדות אחת מעל השניה.
      • 7. מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש קטנה בגודל 20x7.
      • 8. מורחים בביצה ומניחים להתפחה בת שעה בטמפ? החדר.
      • 9. לאחר ההתפחה מורחים שוב בביצה ומפזרים מעל קצח/ שומשום.
      • 10. אופים במרכז תנור שחומם מראש ב-175 מעלות טורבו כ- 20-30 דקות עד לקבלת גוון חום ענברי. מגישים חם עם עגבניות טריות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -