פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שקשוקה דגים וחלמונים

      שידוך יפה וטעים מאין כמותו. החלה של שבת, שנטבלת בעסיס העגבניות והחלמונים ומעמיסה בדרך אל הפה גם נתח דג, היא פיסת גן עדן השמורה לשדכנים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סינייה ושקשוקה של ארז קומרובסקי (על השולחן , בן יוסטר)
      סינייה ושקשוקה של ארז קומרובסקי (על השולחן , בן יוסטר)

      מצרכים

      • חומרים ל-6 מנות:
      • 6 ביצים מופרדות (החלמונים לשקשוקה, החלבונים — לטיגון הדג)
      • לרוטב השקשוקה:
      • 2 ק"ג עגבניות בשלות ומתוקות
      • 2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק
      • 3/4 כוס שמן זית עדין
      • 7-6 שיני שום קלופות וחצויות
      • 1 כפית קימל כתוש
      • מלח
      • לדגים:
      • 1 ק"ג דגים קטנים (ג'רבידות או מרמירים)
      • 1 כוס קמח פסטה לציפוי
      • שמן לטיגון עמוק (לא קנולה)
      • מלח ים גס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הרוטב: חולטים עגבניות בשפע מים רותחים כדקה. מצננים מעט, קולפים וחותכים לקוביות גסות.
      • 2. מטגנים את העגבניות עם פלפלים חריפים ב-1/2 כוס שמן זית על להבה בינונית ללא מכסה כ-40 דקות עד שהעגבניות מתמוססות ונוצר רוטב.
      • 3. מוסיפים לעגבניות 1/4 כוס שמן זית ושיני שום ומתבלים בקימל טחון ומלח. מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות נוספות להסמכה.
      • 4. בינתיים מטגנים את הדגים: כ-15 דקות לפני תום בישול הרוטב מחממים שמן לטיגון עמוק, טורפים את החלבונים בקערה ומניחים קמח פסטה בצלחת רחבה.
      • 5. טובלים דגיגים בחלבונים ואחר כך בקמח ומטגנים בכמה מחזורים בשמן הרותח כ-4-3 דקות עד שהם פריכים. מוציאים לנייר סופג.
      • 6. משלימים את ההכנה ומגישים: מוסיפים חלמונים לרוטב השקשוקה המתבשל, מבשלים 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מניחים את הדגים המטוגנים בזהירות בין החלמונים, מפזרים מלח גס ומגישים מיד עם חלה טרייה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -