מצרכים למתכון
1כוסאורז בסמטי
2כפותשמן קוקוס
6יחידותציפורן
6יחידותפלפל שחור שלם
1מקל קינמון
3כפותקוקוס טחון
⅔1 כוסותמים (ממי השרייה של האורז, הסבר באופן ההכנה)
¼1 כפיותמלח
½1 כוסותדלורית או דלעת או גזר מרוסקים על פומפייה בינונית
להגשה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פילאו?
1
שמים את האורז בקערה, ממלאים במים, מערבבים להוצאת עמילנים. שופכים את המים וחוזרים על הפעולה עד שהמים צלולים.2
משרים את האורז השטוף ב-3 כוסות מים נקיים 20 דקות. מסננים, אך שומרים את מי ההשריה.3
מחממים את שמן הקוקוס בסיר כבד על חום בינוני-נמוך ומוסיפים ציפורן, פלפל שחור, קינמון וקוקוס. מקפיצים כמה שניות עד שהקוקוס מתחיל להזהיב.4
מוסיפים מיד את האורז המסונן ובוחשים כמה שניות עד שהגרגרים הופכים ללבנים.5
מוסיפים 2/3 1 כוסות ממי ההשריה, דלעת, מלח וצימוקים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהמים נספגים. אין לבחוש.6
מורידים מן האש ושמים בצד לנוח עם המכסה 5 דקות.7
לפני ההגשה, מקשטים עם הפיסטוקים וענף קטן של בזיליקום או עלי כוסברה.