מרק בטטה חמוד

אין פה בטטה כלל. את המרק החמצמץ, שמוצאו בחאלב שבסוריה, מכינים מתפוחי אדמה וסלרי ומתבלים בשום ומיץ לימון. פשוט, עדין ומפתיע בטעמו. מתכון של אורית פרי.

מתכון מאת: על השולחן, מערכת וואלה!
מנדרין

מצרכים

  • חומרים ל-6-4 מנות:
  • 8-7 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 גבעולי סלרי עלים קצוצים
  • 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית נענע יבשה (לא חובה)
  • להגשה:
  • 2-1 לימונים חצויים (אפשר גם יותר)
  • אורז לבן מבושל

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בו שום עד שעולה ריח.
  • מוסיפים סלרי ומערבבים כמה דקות (הסלרי ימנע את המשך השחמת השום). מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים ומבשלים כ-30 דקות עד שהם מתרככים אבל לא נהפכים לפירה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. יוצקים לצלחות, סוחטים לימון ומגישים עם אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully