מתכונים חמים

מרק קובה חמוסטה

בבית כורדי יודעים שהגיע שישי בצהריים לפי סימן מובהק אחד: יש קובה. אם היא שוחה במרק לימוני חמצמץ, קוראים לה חמוסטה.

מתכון מאת: על השולחן, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

קובה חמוסטה

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-40 קובות:
  • לבצק:
  • 400 גרם (2 כוסות) בורגול דק (או ג'ריש)
  • 400 גרם (2 כוסות + 2 כפות) סולת
  • מלח
  • למלית:
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1/2 כף בהראט
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • חומרים למרק חמוסטה:
  • 5 כפות שמן
  • 5 בצלים גדולים קצוצים
  • צרור סלרי פרוס למקטעים של 4 ס"מ (כולל חלק מהעלים)
  • צרור מנגולד חתוך לרצועות (בעיקר החלק הירוק וקצת מהלבן)
  • 3 ליטר מרק עוף או מים
  • 2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • אופן הכנת הקובה:
  • 1. מניחים בורגול בקערה ושוטפים כמה פעמים עד שהמים הופכים צלולים. מסננים במסננת דקה ומחזירים לקערה. מוסיפים 1 וחצי כוסות מים, מערבבים ומניחים ל-30 דקות עד שהמים נספגים.
  • 2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בצלים עד הזהבה. מוסיפים בשר ובהראט ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהכיריים, מוסיפים פטרוזיליה ומצננים.
  • 3. מכינים את הבצק: מוסיפים סולת ו-3/4 כפית מלח דק לקערה עם הבורגול. לשים בידיים כ-10 דקות לבצק גמיש ולא דביק. אם צריך, מוסיפים מעט סולת או מים.
  • 4. ממלאים ומעצבים: מרטיבים את הידיים וקורצים מהבצק כדור בגודל פינג פונג. יוצרים שקערורית במרכז הכדור ומשטחים את הדפנות בצביטות עד שנוצרת קערית דקה ככל האפשר. אם הבצק נקרע, מטליאים בפיסת בצק. ממלאים ב-2 כפיות מלית, סוגרים את הקובה בצביטה ומגלגלים לצורת כדור. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית. משתמשים מייד, שומרים עד יום במקרר או מקפיאים.
  • פטנט:
  • דרך קלה לעצב קובות "מקצועיות": מכינים כדורי בשר קטנים ומקפיאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה; עוטפים אותם בבצק הבורגול וכך נוצר בקלות ציפוי דקיק כמו של הסבתות הכי משוכללות.
  • הכנת המרק:
  • 1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים סלרי ומנגולד ומטגנים 5 דקות.
  • 2. מוסיפים מרק או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתבלים.
  • 3. מגבירים את האש. כשהמרק מבעבע, מטילים פנימה את הקובות. מבשלים 15-10 דקות או עד שהן צפות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully