פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אטריות, מלפפונים ווקאמה

      קליל ומרענן במיוחד — ביפנית קוראים לו "ווקאמה סלטה". הכי טעים עם מלפפוני קיץ קטנים. אם לא מצאתם, לכו על "מלפפוני טעם" שמוכרים במגשיות קרטון קטנות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוכל יפני (על השולחן , דניאל לילה)
      אוכל יפני (על השולחן , דניאל לילה)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 1/2 חבילה (100 גרם) אטריות שעועית (אטריות צלופן)
      • חופן אצות ווקאמה קצוצות
      • 1/4 ק"ג מלפפונים קטנים פרוסים דק מאוד
      • 80 גרם ג'ינג'ר כבוש קצוץ (עדיף תוצרת יפן)
      • לרוטב:
      • 5 כפות חומץ אורז
      • 5 כפות רוטב סויה
      • 2 כפות מירין
      • קורט סוכר
      • 1 כף שמן שומשום
      • 1 כף שומשום קלוי

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. מבשלים אטריות שעועית 4-3 דקות במים רותחים (ללא מלח או תבלינים), מסננים ושוטפים במים קרים. קורעים את האטריות המבושלות ביד למקטעים באורך 20-10 ס"מ.
      • 2. בינתיים משרים אצות ווקאמה במים כ-10 דקות עד שהן מתרככות וסוחטים.
      • 3. שמים בקערה את האטריות, האצות ומלפפונים ומערבבים עם כפות הידיים תוך כדי מעיכה קלה עד שהמלפפונים קצת נשברים. מפזרים ג'ינגר כבוש.
      • 4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית נפרדת ויוצקים על הסלט. אפשר לשמור כמה שעות בקירור לפני ההגשה.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -