פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארטלט במילוי ברולה שוקלד

      מאפה צרפתי מפנק, עשיר בשוקולד ובעל רבדי טעמים וניגודי מרקמים,

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארטלטים ברולה שוקולד (נמרוד סונדרס)
      טארטלטים ברולה שוקולד (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8 תבניות טארטלט אישיות בקוטר 10 ס"מ עם תחתית נשלפת
      • לקלתית (תחתית):
      • כוס+כף קמח (150 גרם)
      • חצי כוס שקדים טחונים (40 גרם)
      • רבע כוס אבקת סוכר (30 גרם )
      • 3 כפות אבקת קקאו משובח (30 גרם)
      • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
      • 1 חלמון
      • לקרם ברולה שוקולד (מלית):
      • 150 גרם שוקולד מריר 60% חתוך לקוביות
      • 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה 38% (300מ"ל)
      • 2 חלמונים גדולים
      • 1 כפית רום
      • סוכר חום לפיזור ושריפה

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת את כל חומרי הקלתית לפי סדר הופעתם ומעבדים בפולסים קצרים לכדי בצק חלק. מפסיקים ברגע שמתחיל להתגבש לבצק (יש להמנע מעיבוד יתר). משטחים את הבצק על גבי ניילון נצמד, עוטפים היטב ומקררים חצי שעה.
      • 2. מוציאים את הבצק הקר. מרדדים על הניילון הנצמד (מומלץ מאד) או על משטח מפודר לעובי של 5 עד 7 מ"מ ומרפדים היטב את תחתיות תבניות הטארטלטים. יש להקפיד על הצמדת הבצק לשוליים התחתונים ולדפנות.
      • 3. מכינים לאפייה עיוורת: מניחים פיסות נייר אפייה קטנות מעל הבצק ומניחים מעל גרעיני חומוס/ שעועית (שמהווים משקולות) ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. מסירים את המשקולות ואופים עוד כ-5 דקות בטמפ' של 150מעלות. מוציאים מן התנור ומצננים בתבניות.
      • 4. הכנת הקרם: לתוך קלחת קטנה מכניסים את השוקולד והשמנת. ממיסים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש וממשיכים לערבב בכדי לצנן את התערובת.
      • 5. מוסיפים פנימה את החלמונים והרום וטורפים במהירות לכדי תערובת מבריקה וחלקה. (כדאי לדפוק מעט את תחתית הקלחת על פני משטח העבודה כדי להיפטר מבועות אוויר).
      • 6. יוצקים בעזרת כף גדולה את הקרם הנוזלי על הקלתיות וממלאים אותן כמעט עד הסוף. אופים כ-15 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות עד להתייצבות המלית.
      • סימנים נכונים: השוליים הצמודים לקלתית יציבים, נוצר קרום למעלה והמרכז רוטט מעט.
      • 7. מוציאים מן התנור ומצננים בתבניות כ-20 דקות. מכניסים למקרר לעוד 20 דקות לצינון מלא..
      • 8. מוציאים מהמקרר ומפזרים מעל סוכר חום. שורפים את הסוכר בעזרת ברנר או מכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות במצב גריל ואופים 1-2 דקות בהשגחה מלאה עד לקבלת מראה מזוגג.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -