וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גם בשר, גם חצילים, גם פירה: מוסקה בסגנון פאי רועים

רות אוליבר, בשיתוף שמן עץ הזית

14.11.2023 / 6:00

מה קורה כשפאי רועים ומוסקה נפגשים בצנצנת? רות אוליבר במתכון קל ומרשים עשוי שכבות מחממות של חציל קלוי, בשר ותפוחי אדמה

מוסקה בסגנון פאי רועים. דרור עינב
אפשר בצנצנות אישיות ואפשר גם בתבנית משפחתית/דרור עינב

שפרד'ס פאי, או פאי רועים, היא מנה בריטית קלאסית המורכבת משכבות של מחית תפוחי אדמה ובשר. רות אוליבר לוקחת את המנה המוכרת והאהובה, ומביאה אותה למחוזות הים התיכון עם שילוב של חצילים קלויים. השילוב המפתיע מעניק לשפרד פאי את הטעם המוכר של מוסקה, וכאשר מכינים את הארוחה הזאת במנות אישיות בתוך צנצנות שקופות - זה מרשים כפליים.

מוסקה בסגנון פאי רועים

מתכון מאת: רות אוליבר

30 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,7 סועדים
מוסקה בסגנון פאי רועים. דרור עינב
מה קורה כשפאי רועים ומוסקה נפגשים בצנצנת? מתכון עשוי שכבות חציל קלוי, בשר ופירה

מצרכים למתכון

  • לבשר

    • 3כפותשמן
    • 500גרםבשר טחון בקר (אפשר לשלב עם מעט בשר טלה)
    • 1בצל קצוץ
    • 1גזר חתוך לקוביות קטנות
    • 1עגבניה מגוררת
    • 2שיני שום מגוררות
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1כפיתזרעי כוסברה
  • לחצילים

    • 2חצילים
    • 2שיני שום מגוררות
    • 1כףשמן
  • לפירה

    • 4תפוחי אדמה
    • 5כפותשמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור

אופן ההכנה

איך מכינים מוסקה בסגנון פאי רועים?

  • 1
    מתחילים בקלייה של החצילים על הגריל או על אש גלויה או בתנור, עד שהם רכים. מצננים מעט ומקלפים.
  • 2
    במקביל, מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם, מצננים ומקלפים או חותכים לקוביות גדולות. משרים במים ומסננים.
  • 3
    מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הגזר וזרעי הכוסברה ומטגנים כ-4 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן אותו עד שהבשר מפורר ומשנה את צבעו, ואין נוזלים במחבת. מגררים פנימה עגבניה, 2 שיני שום ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומוציאים לקערה.
  • 4
    לאותה המחבת בה הכנו את הבשר מוסיפים כף של שמן זית, את החצילים הקלויים, 2 שיני שום, מלח ופלפל, ומטגנים 3-4 דקות עד שנוזלי החצילים מתייבשים מעט.
  • 5
    הפירה: מועכים את תפוחי האדמה לפירה אחיד ללא גושים ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.
  • 6
    מרכיבים את המנה: בתחתית כל צנצנת שמים כף גדושה של מחית חציל, מעל 2 כפות גדושות בשר, ומכסים ב-2 כפות פירה. מסמנים על שכבת הפירה חריצים עם המזלג.
  • 7
    מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט. מגישים חם.
  • 8
    טיפ: ניתן להכין את המנה גם בתבנית פיירקס משפחתית.
רות אוליבר, בשיתוף שמן עץ הזית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully