וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המקושקשת המושלמת

מתן שופן | מתכונים: אלון בר

19.2.2022 / 7:42

לכאורה מנה כל כך פשוטה שאנחנו מכינים כלאחר יד לארוחת הבוקר או הערב, אבל אחרי שתכינו אותה פעם אחת כמו שצריך לא תוכלו לחזור לגירסה היבשושית שאתם מכירים. אלון בר מוביל אותנו את כל הדרך למקושקשת המושלמת שתהפוך את הבראנץ' בסופ"ש למפנק יותר

המקושקשת המושלמת. נמרוד סונדרס
נימוחה כמו פולנטה רכה. המקושקשת המושלמת של אלון בר/נמרוד סונדרס

אלון בר מוכר לרבים בזכות חשבון האינסטגרם מעורר התיאבון שלו @talandalon. החשבון אמנם התחיל כזוגי בשיתוף עם בת זוגו לחיים טל, והתכוון לעסוק באוכל ואמנות (הצד של טל), אך מהר מאוד האוכל השתלט על הפיד, ולא בכדי. האוכל שאלון מכין ומאמין בו הוא אוכל אמיתי ולא מתנחמד. בלי קישוטים ובלי לדפוק חשבון לקלוריות או לכולסטרול. הוא אוהב להכין מנות קלאסיות ופשוטות, אבל ללא קיצורי דרך. הוא שם דגש גדול על חומרי גלם טובים, ובעיקר מבשל עם תשוקה ענקית.

המתכון מגיע אלינו מהמטבח הצרפתי הקלאסי שעבר אדפטציה די גרועה במטבח הישראלי. אלון ממהר להסביר שמה שאנחנו מכירים כמקושקשת פה בארץ הוא בעצם ביצה קרועה. מקושקשת אמיתית מתבשלת לאיטה בסיר (ולא במחבת) עם חמאה ושמנת, והמרקם הסופי שלה הוא אוורירי כמו ענן.

המקושקשת המושלמת

מתכון מאת: אלון בר, מערכת וואלה אוכל

המקושקשת המושלמת. נמרוד סונדרס
המקושקשת המושלמת

מצרכים למתכון

    • 100גרםחמאה
    • 5ביצים
    • קורטמלח
    • כפיתשמנת לבישול 15% (על כל ביצה, לא חובה)

אופן ההכנה

איך מכינים המקושקשת המושלמת?

  • 1
    ממיסים את החמאה בסיר קטן (ולא במחבת!).
  • 2
    לפני שהחמאה נמסה לחלוטין, מוסיפים את הביצים (לא מקשקשים לפני כן), המלח והשמנת וטורפים אותן בעדינות על אש קטנה בעזרת כף עץ או מטרפה. הרעיון הוא לבחוש ללא הפסקה כדי לא לתת לחלבון להתקרש לחלוטין (זו גם הסיבה שמבשלים על חום נמוך).
  • 3
    מסירים מהאש כשמגיעים למרקם הרצוי (טעם אישי, אבל ככלל – המרקם צריך להיות סמיך כמו פולנטה רכה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully