פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תפוחי אדמה חלומיים עם שום ופרמז

      החיבור בין תפוח אדמה אפוי בתנור עם שום, פרמזן ופטרוזיליה יוצר מעין צ'יפס נימוח בפה שאי אפשר להפסיק לאכול

      13 מדרגים / 2.17 כוכבים

      טריזי תפוחי אדמה עם שום ופרמזן של רות אוליבר (דרור עינב)
      טריזי תפוחי אדמה עם שום ופרמזן של רות אוליבר (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל2-4 סועדים
      • 4 תפוחי אדמה בינוניים שטופים
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית אבקת שום
      • 1/2 כפית פפריקה
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
      • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • להגשה:
      • 1 מיכל שמנת של פעם
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 5 גבעולי פטרוזיליה או נענע קצוצים דק

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל- 220 מעלות.
      • 2. חותכים את תפוחי האדמה לטריזים (תחילה חוצים לחצי וכל חצי ל-3 חלקים), ומשרים במי קרח ל-30 דקות.
      • 3. מערבבים בקערה קטנה שמן, מלח ותבלינים.
      • 4. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מנגבים ומייבשים היטב. מכניסים לשקית ניילון אטומה, יוצקים פנימה את השמן המתובל, סוגרים את השקית ומשקשקים.
      • 5.מסדרים את הפלחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת, ואופים כשלושת רבעי שעה או עד שתפוחי האדמה מבושלים וזהובים.
      • 6. מערבבים בקערה שום, פטרוזיליה ופרמזן עם מעט מלח גס, מכניסים פנימה את הטריזים, מקפיצם קלות ומעבירים לכלי הגשה (אם פוחדים להקפיץ ניתן לפזר באופן חופשי).
      • 7. מכינים מטבל: מערבבים שמנת עם שום ופטרוזיליה או נענע קצוצה, ומגישים.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -