מתכונים חמים

עוגיות שפריץ קקאו ושוקולד לבן

מירב שיינר אופה עוגיות שפריץ קקאו ומצפה בשוקולד לבן מעוטר בשברי פולי קקאו, תענוג אמיתי למלא את קופסאת העוגיות ולשלוף ליד הקפה

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות שפריץ קקאו בציפוי שוקולדלבן (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 8-10 עוגיות גדולות או 20 בינוניות
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס + 2 כפות)
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 170 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
  • 30 גרם קורנפלור (3 כפות)
  • 20 גרם אבקת קקאו משובח
  • לקישוט:
  • 100 גרם שוקולד לבן / חלב
  • 30 גרם פולי קקאו/ קפה גרוסים
  • (או כל תוספת אחרת שאוהבים)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לקערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את החמאה, הסוכר, הוניל והמלח ומקרימים למצב משחתי. מוסיפים את החלבון, ומערבלים מעט.
  • 2. לתוך קערה בינונית נפרדת מנפים את הקמח, הקורנפלור והקקאו ומערבבים היטב.
  • 3. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה ומוסיפים את היבשים בבת אחת. מעבדים כדקה עד שהתערובת הומוגנית וחלקה.
  • 4. מעבירים את התערובת לתוך שקית זילוף מצויידת בצנתר משונן, ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
  • 5. מוציאים מן המקרר ומזלפים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה, עוגיות בצורת גלים באורך 10 ס"מ או קטנות יותר באורך 5 ס"מ.
  • 6. מכניסים את התבנית למקרר ל-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • 7. אופים את העוגיות במשך 15 דקות. בתום האפיה מוציאים ומניחים להצטנן בתבנית 2 דקות. לאחר מכן ובעדינות רבה מעבירים את העוגיות על גבי רשת צינון (זהו שלב הכרחי בהתייצבות העוגיה ובהפסקת מגע החום הישיר מהתבנית, שעלול לשרוף את התחתית. מאחר ויש בעוגיה קקאו, הטעם יהפוך למריר, וחבל).
  • 8. לאחר צינון מוחלט (30 דקות לפחות) ניגשים לקישוט: ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים של 10-20 שניות במיקרוגל, ומצפים בעדינות את העוגיות. מומלץ להעזר בכלי קטן או בכפית ולא לטבול מאחר והעוגיות עדינות.
  • 9.מניחים את העוגיות המצופות על נייר אפייה ומפזרים מעל פולי קקאו או קפה גרוסים. ניתן לקשט גם באגוזי לוז גרוסים, שבבי קוקוס קלוי, חתיכות קטנות של תפוז מסוכר, וכל העולה על דעתכם ולפי טעמכם.
  • חשוב: מאחר והעוגיות מצופות בשוקולד לבן שלא עבר טמפרור אלא רק המסה, והטמפרטורות בארצינו הולכות ועולות, כדאי לצרוך את העוגיות המצופות בתוך יום- יומיים, ולאחסן במקום מוצל וקריר. אם אין כזה, כדאי לאחסן במקרר בכלי אטום לנוזלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully